• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...

Mutlak hâkimiyetin ve “Arş-ı ‘Ala`nın sahibi ferman etmiş; “…                                             ”Allah ve melekleri, Peygamber`e çok salâvat getirirler. Ey müminler! Siz de ona salavat getirin, tam bir teslimiyetle selam verin.” (Ahzab: 56).  Tüm insanlar asi olsa da Allah ve melekleri; yer, gök ve ikisi arasındakiler seni anmakta, sana salâvat getirmekte, Can Ahmed`im!

Kalben, bila kayd u şart deriz; ”Allahume salli ‘ela seyyidina Muhammed; we ‘ala âli Muhammed; we ‘ala ashabi Muhammed; we  atbai Muhammed!”  Vallahi sana salavat; şifa ve huzur veriyor, güç veriyor.

Bitmedi: Zarafetini şiirlerden aktarmalıyım; “Ey enbiyalar serveri/ Ey esfiyalar rehberi/ Ey ins u cin Peygamberi/ Ehlen ve sehlen merhaba!”

“Hasan (bin Sabit) onları hicvetti; hem şifa verdi, hem şifa buldu” dediğin şair gibi deriz “Muhammed (sav)`den bahsetmekle O`na değil, şiirlerime (yazılarıma) güzellik katıyorum.” Vallahi,  adın “söze, kaleme ve hayata güzellik” katıyor ey Amine Hatun`un Gülü!

“Canım kurban olsun senin yoluna,/ Adı güzel, kendi güzel Muhammed,” adının;  ilk hecesinde, “bahar esintileri;” ortada, “Dareyn nimetleri;” sonda, “hayat damlaları” akıyor ya “Mu-ham-med!”

Seçilmiş adına, her bedeli ödemeye değer.“Sensin gönüller sultanı/ Getiren yüce Kur`an`ı/ Uğrunda tendeki canı/ Vereyim ya Resulallah?”

Mahcubuz, mazur değiliz ey Kâinatın Efendisi; layık olamadık, şanına sahip çıkamadık. Sen gidince çok şeyler oldu. İma ettiğin her olumsuzluğu işledik Vallahi! Senden sonra “Siz Allah`ın dinine yardım ederseniz, Allah da size yardım eder, ayaklarınızı sabit kılar” ayetini unuttuk.

 Suç olsa da diyeceğim;  bıraktığın “hilafet, sultanların saraylarında saltanata” döndü.

 Yetmedi; “İncire! Zeytine! Sina dağına, şu Emîn Belde`ye yemin olsun ki, en güzel biçimde yaratılan insan(ların çoğu); aşağıların aşağısına..” (Tin 1, 2, 3, 4, 5) inmeye devam etti!

Kur`an`ın fermanı; “Ey Peygamber! Müslümanlara de ki: Sizden tebliğime karşılık bir ücret istemiyorum; istediğim, sadece Ehl-i Beyt`ime sevgidir.” (Şûra: 23). Sevgiyi bilmem ama Hüseyn`in, Âli Beyt`in –Müslümanım(!) diyenlerce-  Kerbela`da katledildi. Yetmedi; “Kıbleteyn” mahzûn; yine bir İbrahim, bir Ömer bekledi.

Salat ve selam sanadır Muhammed`im! Allah`ın emri olan; “Birbirinizin kanlarını dökmeyin, birbirinizi yurdunuzdan çıkarmayın” (Bakara 84) ilkesi de çiğnendi, çiğneniyor. Ey Yetimler Yetimi; “mü`minler bir vücudun azaları gibidir…” demiştin amma bugün “Müslüman, Müslümanın elinden, dilinden emin değil; yurdundan kovuyor, kanını döküyor.” Halimiz; “heyhat mine`z zille!” değil; zillet üstüne zillet!

 Ey Rahmeten lil-âlemin! “Kâfirler ise… Ayetlerimi ve uyarıldıkları şeyleri alay (konusu) ederler.”  (Kehf,56) ayeti hep tecelli ediyor.

Ey “savaş ve barış Peygamberi!” Kâfirin keyfi yerinde; kutsallarımızı alaya alıp çiğniyor, haremini katliamlarla mezbahaneye çeviriyorken; Akillerimiz(!?); “ama, fakat; keşke şunu yapmasaydık, şunu demeseydik...” zırvalarıyla hala Müslümanı kınamaktadır. ”Siz onların dinine girmedikçe, onlar sizi dost edinmezler.” emri unutulmuş; “domuzdan post, gavurdan dost olmaz(!!)” ilkesi terk edilmiş.

Firavn`un sihirbaz sözcüleri; hakikati görünce; “secdeye kapanarak; Musa (A.S) ve Harun`un(A.S) Rabbi`ne inandık dediler” (Şuara-48). Çağdaş Firavunlar`ın –laik-ateist- sözcüleri ise hakikate karşı; “kör, sağır” ama “dilleri uzun; azgın, korkak ve terbiyesizdir. “ilahlarını” günlük seçiyorlar. Batı tüm tezleri ile çürüdüğü içindir ki azgınlaşıyor, ahlaksızlaşıyor. Dilerim müstahakları; “Tebbet” ve “Fil” sureleri olsun!

Kapitalist, emperyalist dünya ne derse desin, “Bu din, garip geldi yine de garip dönsün!” Ama her kes şunu da bilsin; “Kur`an`ın kendisi olan” Muhammed (sav)`ın aşkı hoştur; pervanesi olmaya, yanmaya değer!

Ey Ebedî kurtuluş Rehberi! “Aşkın âşıklar öldürür... // Gel ey gönül gel sen de yan/ Yaş yerine dökelim kan/ Dostu cemalin arayan/ Gelsin beraber yanalım!”

İstikbal, ÂH`ları göğe yükselen ve “Rabbimiz, katından bize bir veli, bir yardımcı gönder”diyen müminlerin olacaktır. Deruni dua ve selamlarımla.

Diğer Köşe Yazarları