• DOLAR 32.607
  • EURO 34.745
  • ALTIN 2497.519
  • ...

Deveye sormuşlar “boynun neden eğri?” Deve demiş ki “nerem doğru ki?”

Şimdi biz de bu Hendekçilere sorsak “bu hendeği niye kazdınız ki?” Ne diyecekler çok merak ediyorum. Her halde diyecekler ki “hangi siyasetimiz doğru ki hendeğimiz doğru olsun!”

Eğer bölgeyi veya mahalleyi ele geçirmek ise orası zaten sizin kontrolünüzde değil mi? Barış süreci ile buralar sizin kontrolümüze geçmişti zaten. Sizin yüzde yetmiş seksen oy aldığınız yerler değil mi? Hangi partinin buralara girip çalışma yapmasına izin verdiniz ki? Bu sokağa, bu mahalleye bizden başka kimse giremez diye pankartlar asmadınız mı? Dolayısıyla hem milletvekilliği hem de belediye başkanlığı hatta belediye meclis üyeliklerinin tamamı sizin elinizde değil mi? O zaman siz neyin derdindesiniz? Şöyle haklı bir açıklama yapın da biz de ikna olalım.

Eğer o bölgeye polisin girmesini istemiyorsanız siz yine yanlış bir yoldasınız. Çünkü size bunu diyenler gayet iyi biliyorlardı ki o hendekler kazıldığında askerin ve polisin eline müdahale için çok güçlü kozlar vermiş olacaksınız. Adeta “ne duruyorsunuz gelip müdahale etsenize diye” davetiye gönderirsiniz.  Ne kamuoyu nede uluslararası güçler bu operasyonlara itiraz edemezler.

Eğer “deseniz bu hendeklerle buraları kurtarıyoruz!” derseniz. O zaman, siz otuz yıldır sırtınızı dayayabileceğiniz bir dağı kurtarabildiniz mi ki, şimdi mahalleleri kurtarmaya kalkışıyorsunuz? Sizin bu yaptığınız kurtarma değil işgal hareketidir. Bu mahallelerin hangisinde halk sokağa dökülüp de sizden kendilerini kurtarmasını istedi? Kendi kendinize gelin güvey oldunuz.

Eğer deseniz Irak`ta Suriye`de kurtarılmış bölgeler ve kantonlar oluşturduk, fırsattan istifade burada da yapacağı! O zaman da büyük bir yanılgı içinde olursunuz. Çünkü Türkiye ne Irak nede Suriye`dir. Ha eğer Türkiye`yi oralara çevirmek istiyorsanız yine çok yanılırsınız. Çünkü halkımız oraları gözleri ile görüp dururken sizin bu politikalarınız bir destek vermez.

Hele hele sizin düşüncenize göre böyle bir yerde halk devriminin olması için daha birkaç yüz yıl geçmesi gerekirken, siz bir ölü erken doğum ile hem bebeği hem de annesini öldürmüş oldunuz.

Eğer Amerika, Rusya ve batıya güvenerek bu işe kalkıştıysanız bu da ayrı bir garabet. Onların emperyalist olduğunu söyleye söyleye dilinizde tüy bitti. Şimdi de o tüyleri bu laflarınızı yalamakta tüketirseniz siz bilirsiniz. Ama onların kendi çıkarlarını düşünmekten başka hiçbir iş yapmadıklarına siz de adınız gibi biliyorsunuz. Ayrıca Türkiye gibi güçlü bir devletle işbirliği yapmak varken sizin gibi bir örgüte yönelmek ancak piyon olarak kullanmak için olduğunu dünya âlem de bilmektedir.

Yani anlayacağınız her durumda da, kazdığınız hendeklere düşmekten kurtulamayacaksınız. Birkaç eski tüfek sosyalist önderin kanton, hendek ve öz yönetimine kurban olup gidiyorsunuz. Artık başınızı hendeklerden çıkarmanın zamanı gelmedi mi?