• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...

Çözüm sürecinin resmen sona ermesinden sonra olaylar tekrar başladı. Her gün yeni bir olay ile asker -sivil kanı akmaya devam ediyor. Bir taraf çözüm süreci ile kazandığı mevzilerini korumaya ve arttırmaya çalışırken diğer taraf da verdiği mevzileri geri almaya çalışıyor. Bu ortamda biri diğer tarafı silah bırakmaya zorlarken diğeri de onu tekrar masaya oturtup şartlarını kabul ettirme sevdasında.

PKK yıllardır Kürt halkını yanına alıp bir halk savaşı hayali kurmakta. Amaçlarına ancak böylece varacağını düşünmektedir. Çünkü Kürt halkının kahir ekseriyeti Türklerle beraber yaşamada bir sakınca görmüyor. Yılların beraber yaşama ile verdiği güven ile PKK ve propagandalarına itibar etmiyor.

Doğuda PKK`nin Kürt halkını kışkırtma eylemleri bir türlü tutmayınca, bu sefer batıya yöneldiler. PKK`nin yaptığı şok eylemlerle batıdaki bir kısım Türkleri Kürtlerin üzerine kışkırtmak istiyor. Böylece bir taş ile iki kuş vurmuş oluyor. Bir taraftan hükümeti sıkıştıracak ve olaylarla baş edemeyecek bir hale sokacak, onu masaya oturmaya zorlayacak.

Diğer tarafta yanına alamadığı Kürtleri yanına çekmiş olacak. Peki bu plan için ne lazım? Tabi ki Türk-Kürt çatışması çıkartmak lazım. Şimdi bütün hesap bunun için.Peki bunun için ne yapılması lazım? Batıda, doğudan gelen insanlara ve arabalarına saldırmak lazım. İşte şimdi batıda birtakım insanların tapmaya çalıştığı da tam bu amaca hizmet ediyor. Düşmanlarının yapamadığını onlar yapıyorlar.

Bu gidiş böyle devam ederse korkarım doğudaki birtakım fanatik insanlar da batıdan gelen araçlara ve kişilere saldıracak böylece bir doğu-batı çatışması çıkaracaklar. Bütün düşmanların ülkemizde dört gözle beklediği çatışmalarında fitilini böylece yakmış olacaklar. Bu ateşe benzin döküp alevlendirmek için birkaç aracı içindekilerle beraber yakmak yeterlidir.Allah muhafaza! İnanın batıdaki yollara döşenen mayınlar doğudakilerden az tahripkar olmayacaktır. Yetkililerin bir an önce bu konuda önlem alması ve insanların can ve mal güvenliğini sağlaması lazımdır. Bu tehlikeli gelişmeler hiç de hayra alamet değildir. Küçükken önlem alınmazsa bu büyür ve tüm şehirler yayılır. İşte o zaman önü alınamaz bir hal alır.

Her aklıselim sahibi insan bu fitnenin sönmesi için yardım etmeli. Her Kürde PKK`li muamelesi yapmak tam da PKK`nin istediğidir. Bu saldırılara kesinlikle müsamaha ile yaklaşılmamalı. Evet insanların hissiyatları artmış, üzüntüleri büyümüş. Lakin bunun sorumlusu gariban insanlar değildir. PKK`nin zulmünden kaçıp batıya gelenlere birde batıdaki insanlar zulmetseler bu insanlar nereye sığınacaklar. Kuru ile yaş, suçlu ile suçsuz birbirinden ayırt edilmeli.

Her bir vatandaşın can ve mal güvenliği devlet tarafından sağlanmalı. Yoksa işler Türk-Kürt çatışmasını varacak ki; Allah muhafaza etsin. Aynı mevzide ve aynı nöbet kulübesinde beraber nöbet tutan insanların namlularını birbirine çevirtecek provokasyonlara yol vermeyin. PKK`ye olan öfkenin Kürt halkına yönelmesine fırsat vermeyin.