• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

   Seçim döneminde her bir şahıs ve grup kendine bir mevzi aldı. Dünya görüşüne ve menfaatine göre kendisini bir tarafa yakın veya ait gördü.
   Kendini HDP' ye yakın görenler, çözüm süreci için, barış için,emanet oy verenler veya Kürtçülüğünden, ırki saiklarından oy verenler seçim ertesi  bence pişman olmuşlardır.

   Diğer parti seçmenlerinden de belki pişman olan olmuştur ama HDP'nin seçmeni kadar olmamıştır.

   HDP' ye bölgede barış ve çözüm süreci sürsün diye oy verenler, Kandil'den gelen çözüm sürecini bitirici sözler ile soğuk bir duş almışlardır.

   Kürtçülüklerinden dolayı oy verenler daha seçim konuşmasında seçimi solcuların zaferi olarak ilan etmesinden sukutu hayale uğramışlardır.

   Irkçılıklarından dolayı oy verenler HDPKK'nin Barzani ile ilişkilerini kesmelerinden kazığı yediklerini yeni yeni anlamışlardır.

   HDP' ye Ak Parti ile koalisyon kursunlar diye oy verenler, seçimin birinci günü kesin bir dille bunu red eden Demirtaş'ın sözleri ile aldandıklarını acı acı anlamışlardır.

   HDP' ye Erdoğan'ı indirsin, Ak Partiye koalisyon kurmasın diye oy verenler şimdi de Ak Partiye kuyruk sallayan HDP ile hayal kırıklığına uğramışlardır.

   Barış için oy verenler seçimin 2. gününde Aytaç Baran'ı katletmekle bölgeyi yeni bir savaşın içine itmeleri ile hayal kırıklığına uğramışlardır.

   Evet daha seçimin üzerinden kaç gün geçti ki bu şekilde bir sukutu hayale uğrayanlar bakalım daha neler görecekler.

   Elinde silahtan başka bir çözüm, şiddetten başka bir sözü olmayan bu yapının çok aklıselim içinde hareket edeceğini, dağdan inip medeni insanlar gibi davranacağını sananlar daha çok aldanacaklar. Çünkü bunlar dağdan yönetiliyorlar. Dağdan yönetilen bir yapının, elinde silah ve savaştan başka bir sermaye bulunmayan bir kadronun bu halka huzur, refah ve barışı getirmesi mümkün mü?

   Türkiye'deki en uç solcuları, marksist  ve komünistleri bünyesinde barındıran, Türkiye'de, Irak'ta, Suriye'de, İran'da savaş halinde olan bir yapının bölgeye barış getireceği yalanına kananlar ne kadar da çokmuş! sadece bu devletlerle mi savaş halinde? Ne münasebet bu devletlerde bulunan ve kendisine boyun eğmeyen tüm siyasi ve sosyal yapılarla da savaş halinde. Kürtlerin İşidi olmuşlar.

   Ne diyelim? Hayal kırıklığına uğrayanlara  "hadi geçmiş olsun" diyelim.