• DOLAR 32.353
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2305.395
  • ...

Bugünler Hazreti İbrahim`in günleridir.

Rabbimiz yeryüzünde onun eliyle kendisine bir Beyt edinmiş, onun lisanıyla insanlığı o Beyt`in etrafını tavaf etmeye çağırmış, insanlık o günden itibaren seller gibi oraya akın ediyor. Üstelik oraya akın eden insanların en az on misli şu an ülkelerinde sıra bekliyor, oraya varmak için can atıyor.

Şimdi o sağ olsaydı, özellikle Mekke ve Arafat vadisini uçaktan kuş bakışı gösterseydik kendisine

-Nedir şu gördüğün manzara biliyor musun diye sorsaydık.

-Hani sen çağırmıştın ya, “Ey Rabbim, insanlığın kalbini şuraya bağla, akın akın gelsinler” diye hiçbir şeyin bitmediği o kupkuru çöle çağırmıştın ya… İşte senin o çağrına uyan insanlık beyazlara bürünerek şu gördüğün mahşeri oluşturdular deseydik diye tahayyül ediyor insan.

Fakat Hazreti İbrahim sadece belirli günlerin, belirli bir yörenin insanı değil, bütün zamanların ve bütün bir yeryüzünün çizgisi, bütün bir insanlığın imamı, yolundan gidilmesi gereken örneğidir.

Biliyor musunuz, yeryüzünün en belirgin çizgileri İbrahim Aleyhisselam`a aittir. Hiç kimse onun gibi kalıcı bir çizgi bırakmamıştır şu dünya üzerinde.

Rabbimiz herkesi, ama herkesi onun çizgisi üzerine çağırmıştır. Hz. Muhammed Aleyhisselam`ı bile.

“Ve sonra sana da vahyettik ki hanif olarak İbrahim`in dinine tabi ol diye”(16/)

Demek ki onun çizgisini bulabilmek, bulduktan sonra da hep o çizgi üzerinde kalabilmek kolay bir şey olmasa gerek ki her gün en azından kırk defa “ihdi- nessıratal`müstakıym” diye yalvarmamız gerekiyor.

Şimdi herkes iyice düşünmelidir, bu konuda kendisini iyi kontrol etmelidir.

Bugün az çok okuyup yazan, İslam adına konuşan, verdiği mücadeleyi İslam için verdiğini, bulunduğu çizginin İslamî, İbrahimî bir çizgi olduğunu kabul etmeyen kim var ki?

Herkes ayağını bastığı çizginin hak çizgi olduğunu iddia ettiğine göre bu işin doğrusunu bulmak biraz zor değil m?

Evet, zor ama imkânsız değil. Bunu test etmenin bazı yolları vardır.

Bulunduğunuz çizginin İbrahimî olup olmadığını öğrenmek istiyorsanız hemen yanınızdakilere bakıverin, durduğunuz çizgideki diğer insanların kimler olduğuna bakınız, hemen anlayıvereceksiniz.

Eğer hepsi de aynen sizin gibilerse tamamdır, büyük ölçüde bulunduğunuz çizgiden emin olabilirsiniz.

Yok, eğer sizinle birlikte aynı çizgi üzerinde duranlar size benzemiyorlarsa iyi biliniz ki yanlış bir çizgi üzerindesiniz.

Nerede durduklarına, kimlerle aynı çizgide olduklarına dikkat etmeyenlere buradan Allah için sesleniyoruz;

Ey kendilerini İbrahimî çizgide zannedenler, kafanızı şöyle bir çevirip bakın, Nemrut da sizinle aynı çizgide duruyor.

Bulunduğu çizginin İbrahimî bir çizgi olduğuyla avunanlar, bunu ispat etmek için çırpınanlar! Bilumum ahlaksızlar, müptezeller, livatacılar ve sapkınlar sizinle aynı çizgideler buna ne diyeceksiniz? Yoksa oların çizgisi de mi İbrahimî çizgi?

Çevirin başınızı, şöyle bir eğilip bakın yanınızdakilere. Bu ülkede yıllar yılı İslam`la ve Müslümanlarla savaşan kim varsa şu anda sizinle aynı saftalar.

Ey kendisini Ebuzer`in çizgisinde zanneden, kafanı şöyle bir çevir de bak, bütün Karunlar, patronlar tefeciler yanı başındalar ve seni alkışlıyorlar.

Müslümanlara kan ağlatan dışarının bütün şer güçlerinin, siyonizmin, emperyalizmin şu anda sizinle birlikte olduğunu görmüyor musunuz?

Sizinle birlikte gülüyorlar, sizinle birlikte ağlıyorlar, sizinle aynı çizgide olmaktan da öte sizinle aynı cephedeler, sizinle aynı mevzideler ve sizinle aynı yere ateş etmekteler.

Yoksa onlar da mı İbrahim`in safındalar?