• DOLAR 32.562
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2491.739
  • ...

Bazı PKK hayranları, mazlumların hakkını savunuyor görünmek için şöyle bir çarpıtmada bulunuyorlar. Özellikle İslâmî kamuoyunu yanıltmak maksadıyla PKK`yı haşa HAMAS, TC`yi de İsrail olarak niteliyorlar. Bu çarpıtma ve mugalata PKK`yı yakından tanımayan özellikle uzak doğudaki İslâm ülkelerinde maalesef kabul ve teveccüh görmektedir. Ancak bunu bize yutturmaya kalkışmaları ihanet değilse sadece gafletlerine delalet eder.

Siyonist İsrail`e düşmanlığımız ve HAMAS`a hayranlığımız tescilli olduğundan zaman zaman bize sitemde bulunuyor, samimiyetimizi sorgulamaya kalkışıyorlar. Bu mugalatayı gidermek için aşağıdaki tespitleri yapmak zarureti hâsıl olmuştur.

1-T.C.`nin Yahudilerin kurduğu birinci devlet olduğunu Yahudi araştırmacı Prof.

Uriel Heyd “Yahudiler 20. Asrın ilk yarısında iki tane devlet kurdular: Türkiye ve İsrail” diye itiraf etmiştir. T.C.`nin Kurulduktan ve özellikle ilk meclisteki muhalifleri tasfiye ettikten sonra İslâm`la nasıl savaştığını bilmeyen yoktur. Bu yönüyle İsrail`den de azgınca İslâm`a saldıran bu yapıyı hiç savunmadık benimsemedik asla kabul etmedik. Bu yüzden de çok ağır bedeller ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Ancak PKK`nın bu yapıyla bir sorunu olmadığını yapının kahramanlarından olan Gaffar Okan`ı sahiplenmesinden anlamak mümkün. Okan yaşasaydı emekli olunca muhtemelen PKK`nın M. DAHLAN`I olacaktı. Çünkü Dahlan`ın Hamas`a işkence de uzman olması gibi Okan da Kürt Hamasına işkencede uzmanlaşmıştı.

FKÖ`nün İsrail`i Hamas`a tercih etmesi gibi PKK da TC.`yi Hüda Par`a tercih ettiğini söz ve eylemleri ile ispatlamıştır.

2- Son çatışmalı dönemde dikkat edilirse PKK laiklik temelinde ve İslâm karşıtlığında müttefik kabul ettiği TC`den çok Hükümete saldırmaktadır. TC.`ye düşmanlıktan özenle kaçınmakta tüm sözlü saldırılarında özellikle “devlet”in başına “AKP” ve ya Cumhurbaşkanın adını getirmektedir. “AKP devleti” ya da “RTE savcıları, polisleri” gibi. AK Parti hükumetinin Kurucu irade ile önemli ölçüde çatıştığı hatta hesaplaştığı artık gizlenmemektedir. PKK ile ortak karekteristik özellikler taşıyan TC kurucu felsefesinden uzaklaştıkça halkın teveccühünün AK Partiye yönelmesi anlaşılır bir durumdur.

3- Yukarıda bahsi geçen “Kürt Haması” tabiri A.Öcalan, A.Türk ve H.KAPLAN tarafından muhtelif zamanlarda kullanılmıştır. Hüda Par ya da Mustazaflar kendilerini böyle tanımlamasalar da bu nitelemeden rahatsız olduklarını düşünmüyorum. Onları rahatsız eden PKK`nın her zamanki gibi bu konuda da tutarsızlığı, çelişkili ikiyüzlü tutumudur. İsrail olarak niteledikleri TC`ye ittifak önerirken Hüda Par`a “Kürt Haması” deyip İslâm ülkelerinde kendilerini Hamas olarak göstermeleri, bir gün Hamas dedikleri bu yapıyı ABD ve Rusya`ya şikâyet ederken bu kez DAİŞ demeleri, mide bulandırıcıdır.

4- İsrail`i ilk tanıyan TC ile AK Parti hükumeti döneminde diplomatik ilişkilerin kesilmiş olup, Hükümete düşmanlıkta İsrail-PKK ittifakı her alanda devam etmektedir. PKK saflarında savaşan İsrailli, Sırp, Alman Fransız vs. savaşçıları ile İsrail -PKK bayraklı müzik şölenleri youtube`da emre amadedir..  

5-Doğrusu A. Öcalan`ın kendilerini FKÖ`ye, Hüda Par`ı Hamasa benzetmesi bizce de yerindedir. FKÖ Hamas karşısında İsrail işbirlikçisidir. Hamas`la İsrail arasındaki çatışma dini ve akidevi iken FKÖ`nün mücadelesi daha çok iktidar mücadelesidir. Zaman zaman PKK sitelerinde Filistin davası için savaşmış ölmüş PKK`lılardan söz edilir. Bununla sanki PKK Hamas`a ya da Gazze`ye destek vermiş gibi dindar Müslümanların sempatisi kazanılmaya çalışılır. Oysa bunların saflarında savaştıkları Filistinliler, kendileri gibi Marksist ve sosyalist yapılardır.

6- FKÖ ile İsrail görünürde savaşsalar da Hamas karşısında işbirliklerini bilmeyen yoktur. Hamas nasıl İsrail`i bir terör örgütü kabul ediyorsa biz de HDP nin can simidi, suç ortağı müttefiki ezanımızı yasaklayan CHP ve kurduğu rejimi Terörist olarak kabul ve tasdik ediyoruz. Kürtlere yönelik CHP nin yaptığı Dersim Zilan katliamlarını lanetlediğimiz gibi (ki o eylemlerin başında aslen Kürt olan İnönü vardı), günümüzde de Kürtleri katleden Yasinlerimizi yakan Cafer`imizi hunharca bıçaklayan, Kürtleri bu karda kışta muhacerete maruz bırakanları lanetliyoruz.