• DOLAR 32.542
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2488.988
  • ...
SON DAKİKA

Bismillahirragmanirrahim.

"Rabbinizden bir lütuf aramanızda size bir günah yoktur. Nihayet Arafattan akın ettiğinizde Meş'ar-ı Haram'da (Müzdelifede) Allah'ı zikredin" Bakara süresi 198. Ayet..

Müzdelife yaklaşmak yaklaştırmak anlamına geldigi gibi Zülfe kelimeside gecenin başlangıcından birsüre anlamınada geliyor.

Müzdelife hicaz bölgesinin Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen kutsal mekanlarından bir mekandır. Bu mekanın değeri bu mekanda yapılan iş ve hazırlıklardanda anlaşılmaktadır. Müzdelife'de hacılar toplanır ellerini açar Allah'a yalvarır vakfeye durur ve şuurlanma merkezi olan Meş'ar ül Haram'da şuurlu bir muvahhidin mucahid olması gerektigini daha iyi anlar ve oracıkta işe koyulur.

Arafat'ta arif olmak için kendini duâ ve tefekkür atmosferine bırakan Mar'uf  Meş'ar da (Müzdelife'de) Allah için duaya kalkan ellerini  indiriyor,  bu kez ellerini şeytan ve dostlarıyla savaşmak için kaldırıyor.

Toplanmanın birlik olmanın uyanık ve  teyakkuzda olmanın idrakiyle Allah ve mukaddesat düşmanlarının ve onların bütun yapı ve oluşumlarının yeryüzünden temizlenmesininde bilfiil uygulamayla olabileceği yani (Duâ'sız olmaz duâ'da yetmez) sözünün icraata geçmesi gerektiğinin anlaşıldığı merkezdir Müzdelife.

Bu mekanda kalkan eller niçin kalkarsa o şey kişide meleke halini alır.
Kadir-i Mutlak olan Allah'a açılan eller artık işbası yaparak dua tesirli taşlarını toplamaya koyulur 72 adet ölçüsü ve maddesi belli olan bu taşlar 4 gün sürecek olan bu muharebede kişiye bir güven ve huzur verir kimisi bu taşlarını hiç yanından ayırmaz özenle korur. Çünkü bu taşlar onun için mühimdir mücevherat gibidir.

Hazırlıklar tamamlandıktan sonra hasta ve yaşlılar gecenin bir kısmından sonra saat 00:00'dan itibaren alana hareket ederler. Gidemeyenler ise  vekâleten kendi yerlerine taşlarını atmaları için başkalarını tayin ederler.

Ancak asıl  gaey Peygamberin yaptığı gibi sabah namazından hemen sonra uykunun en tatlı olduğu saatlerde başlıyor. 

Heyecan dorukta duygular birbirine geçmiş Arafat'ta arif olup Meş'ar da şuurlanan ve bilmenin yanlız başına yetmediği idrakiyle kendi zamanının bütün şer odaklarının ortadan kaldırmasının gerektiğinin bilinciyle  biran önce harekete geçmesi gerektiğini düşünüp kişi yerinde duramaz.

Güneşin doğuşuyla şeytan taşlama zamanı başlıyor.

Güneş doğmuş ve artık şeytan ve taraftarlarına rağmen ALLAH'U EKBER diyerek  büyük şeytan ve yanındaki şeytanları yok etme ve duâ temennisiyle Mina'da buluşmak üzere Allaha emanet olunuz. ..