"Bir pirinç tanesi 30 bin kişinin açlığını giderebilir"

ÇEKÜD Van Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Berktaş, Türkiye'de yaşayan 70 milyon kişinin sofrasından çöpe atılan sadece birer pirinç tanesi ile biriken 2,5 ton pirincin 30 bin kişinin açlığını giderdiğine dikkat çekti.

Ekleme: 29.07.2013 15:06:02 / Güncelleme: 29.07.2013 15:06:02 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

VAN- Çevre Kuruluşları Dayanış Derneği (ÇEKÜD ) "Sofrada Sıfır Artık" kampanyası için destek davetinde bulundu.

 

ÇEKÜD tarafından başlatılan "Sofrada Sıfır Artık'' Kampanyası dolayısıyla yapılan açıklamada; Ramazan ayının israfa dayalı yemek kültürünün yeniden sorgulanması için büyük bir fırsat olduğu, israf ile ihtiyacın birbirinden iyi ayırt edilmesi gerektiği belirtilerek, sofrada yapılan israfa dikkat çekildi.

 

İsrafın, çevre kirliliğinin temel unsurlardan biri olduğunu söyleyen ÇEKÜD Van Temsilcisi Prof. Dr. Mustafa Berktaş ise, "İsrafa dayalı alışkanlıklar herkesin en temel ihtiyacı olan yemekte başladığı gibi bu konudaki bilinçlenmenin de öncelikle yemekte başlatılmasının gereklidir. 'Sofrada Sıfır Artık' hem sağlıklı kişisel beslenmenin, hem de sağlıklı sosyal yapının ön şartıdır. Ortak yaşam alanımız olan gezegenimizde milyonlarca insan yaşam savaşı verirken, elde ettiğimiz ekonomik imkânları dilediğimiz gibi kullanamayız" dedi.

 

Berktaş, "Türkiye'de yaşayan 70 milyon kişinin sofrasından çöpe atılan sadece birer pirinç tanesi ile biriken 2,5 ton pirinçin 30 bin kişinin açlığına bir nebze olsun çare olacağını unutmayalım. Soframızdan arttırdığımız her bir tabak yemek, başta Somali olmak üzere dünyada aç, susuz ve sefalet içinde bulunan insanlara can simidi olsun" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan-İLKHA)