Belediyenin Halkevleri kütüphanelere dönüştürülüyor

Batman`da Belediyeye bağlı olarak eski yönetim tarafından çeşitli faaliyetlerde kullanılan halkevleri, kütüphane ve etüt merkezlerine dönüştürülerek çocuklara ve gençlere eğitim alanı haline getiriliyor.

Ekleme: 25.11.2016 15:30:00 / Güncelleme: 25.11.2016 15:30:00 / Kültür & Sanat / Batman Haberleri
Destek için 

Batman`da Belediyeye bağlı olarak eski yönetim tarafından, sportif ve kültürel çalışmalar gibi faaliyetlerde kullanılan halkevleri, İçişleri Bakanlığı`nca Belediyeye atanan kayyum yönetimi tarafından kütüphane ve etüt merkezlerine dönüştürülerek çocuklara ve gençlere eğitim alanı haline getiriliyor.

Batman merkez Beşevler Mahallesi`nde bulunan Edip Solmaz Halkevi, Huzur Mahallesi`ndeki Ahmet Kaya Halkevi ve Petrolkent Mahallesinde bulunan Mehmet Sincar halkevi kütüphane ve etüt merkezlerine dönüştürülecek.

Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, bu kütüphane ve etüt merkezlerinin TEOG, okul, üniversite ve kolej sınavlarına hazırlık amacıyla 2 adet kurs sınıfı, salon ve kütüphaneden oluşacağı belirtildi.

Açıklamada, bu dönüşümün amacının çocuklara ve gençlere eğitim alanı oluşturarak topluma kazandırmak ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak olduğu belirtildi.(İLKHA)