İstanbul`da ‘Dünyada Müslüman Gençlik Haftası` etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları gençliği, İstanbul`da “Müslüman Gençlik Haftası” konulu bir etkinlik düzenledi.

Ekleme: 26.10.2016 17:58:00 / Güncelleme: 26.10.2016 17:58:00 / Kültür & Sanat / İstanbul Haberleri
Destek için 
M. Erkan Yavuz / M. Tahir Özsoy - Doğruhaber - Peygamber Sevdalıları Platformu`na bağlı, İstanbul Tebliğ, Tedris İlim ve Hareket Adamları Derneği(İTTİHAD)‘Dünyada Müslüman Gençlik Etkinliği` düzenledi.
 
Kur`an Kerim tilaveti ile başlayan programda,İttihad Üyesi Eşref Ömeroğlu‘Gençlik ve İslami Davet` başlıklıbir konuşma yaptı.Konuşmanın ardından Grup İttihad ilahi ve ezgiler seslendirdi. Okunan ezgilerin ardından konuşan İttihad Üyesi Mahfuz Kadinan, ‘Dünyada Gençlerin Durumu ve İslami Gençlik` başlıklı bir konuşma yaptı.
 
“Bugün gençliğimizheva ve hevesine uyma hastalığı ile karşı karşıyadır”
 
İslam`ın gençliğe büyük bir önem verdiğini belirten Ömeroğlu;“Asr-ı Saadete baktığımız zaman Peygamber Efendimizin(s.a.v) etrafında gençleri görmekteyiz. Hz. Enes, Hz. Ali ve Hz. Abdullah İbn-i Ömer bunlardan bazılarıdır. Abdullah İbn-i Ömer Peygamber Efendimize çok bağlıydı.Onun yolunda gitmek, ahlakıyla ahlaklanmak isterdi.Sünnet-i Seniyye`yiyerine getirmek için Allah'ın Resulünü daima takip ederdi.” ifadelerini kullandı.
 
İslami Davetdenilince, İslam tarihinde üç ismin ön plana çıktığına dikkat çekenÖmeroğlu;“Muaz bin Cebel Yemen'de, Cafer bin Ebi Talip Habeşistan'da, Musab Bin Umeyr Medine'de. Peygamber Efendimiz Medine'ye gelmeden önce Musab Bin UmeyrEfendimize Medine'yi hazırlamıştır.Fakat günümüz gençliği ne yazık ki popülizm dediğimiz, zevkine uygun olanı yapma,heva ve hevesine uyma hastalığı ile karşı karşıyadır. Bundan dolayı, bizim Hz. Muhammed(s.a.v.)`i ve sahabeyi kendimize model almamız gerekir.” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Grup İttihad gençliğe hitap edenilahive ezgiler seslendirdi.
 
Seslendirilen ezgilerin ardından konuşanİttihad Üyesi Mahfuz Kadinan,‘Dünyada Gençlerin Durumu ve İslami Gençlik` başlıklı bir konuşma yaptı.
 
“Gençlik bir toplumun umut ışığıdır”
 
Müslüman gençlerin, ömürlerin baharında İslam`a hizmet etme yolunu seçmesinin önemine vurgu yapan Kadinan; “İslam`a gönül vermiş kardeşlerim, sizler henüz gençliğinizin baharındasınız, sanmayalım ki bu gençlik baki kalacak, bir gün özlemini çekeceğimiz ve bir daha ulaşamayacağımız gençliğimizi kaybedeceğiz. Elimizde bu gençlik iksiri varken, her yere koşup yetişme imkânımız varken, İslam ile kendimizi donatmaya çalışalım.”dedi.
 
Bir toplumun ömrünü sürdürebilmesi, ideal birdünyakurabilmesi içinbazı dinamiklere ihtiyacı olduğunun altını çizenKadinan; “Bu ihtiyaçlar temin edilmeden hayat ve gelecek adına bir düzenlemeye girişilemez. Bu noktada elzem olan dinamiklerden en önemlisi şüphesiz ki gençliktir. Toplumların gençliğe sahip çıkmadan, cemiyetini ayakta tutması düşünülemez.
 
Hz. Ali'nin dediği gibi gençleri anlayamamışsanız dünyada işiniz bitmiş demektir.Gençlik bir toplumun umut ışığıdır.
 
İstismar edilirse söner, doğru yönlendirilmezse hayatı yaşanmaz hale getirir. Gençlik bir toplum için en büyük güçtür. Bu gücün doğru insanların elinde nasıl iyiye, güzele, doğruya, ıslaha dönüştüğünü saadet asrında görüyoruz.
 
Şirke karşı, batıl ilahlara karşı, düzenin yanlışlarına karşı, maneviyatsızlığa, haksızlığa, beşeri düzenlere karşı korkusuzca hak davayı sahiplenen, yücelten gençler olmuştur.”şeklinde konuştu.
 
Etkinlik Yahya Öğrük`ün yaptığı dua ve yapılan ikramın ardından sona erdi.