"Yerel güçler olarak PKK ve YPG'yi değerlendiriyorsanız, buna katılmayız"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Savunma Bakanı Carter'ın, Rakka'yı alacak güçlerin yerel güçler olması gerektiği yönündeki açıklamalarına "Yerel güçler olarak PKK ve YPG'yi değerlendiriyorsanız, biz buna katılmayız." şeklinde yanıt verdi.

Ekleme: 26.10.2016 17:35:03 / Güncelleme: 26.10.2016 17:35:03 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Di?tmi?r Buşati ile bakanlığın resmi konutunda baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun, “Bu sabah NATO toplantısı öncesi ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Musul operasyonu konusunda konuşurken ‘Musul’a ek olarak IŞİD’in Suriye’deki güç merkezi Rakka var. Rakka’yı alacak güçler de mutlaka yerel güçler olmalı’ dedi.  ABD’nin ilişkileri de göz önüne alındığında yerel güçlerle PYD’yi kast ettiği şeklinde yorumlandı.” sorusun Bakan Çavuşoğlu şöyle yanıtladı:

“Musul nasıl Irak’ta sözde DAEŞ’in başkentiyse Rakka da Suriye’de başkent olarak onlar için değerlendiriliyor. Dolayısıyla Suriye’nin tüm şehirlerinde nasıl DAEŞ temizleniyorsa bir an evvel Rakka’dan da temizlenmesi gerekiyor. Fakat burada yerel güçlerle yapılması gerekiyor. Ama yerel güçler olarak PKK ve YPG'yi değerlendiriyorsanız, biz buna katılmayız. Onlar yerel güç olmaz. Nasıl güneyden bazı Şii milisler, Musul operasyonunda yerel güç sayılmayacaksa Suriye'de de Rakka operasyonunda YPG-PKK teröristleri yerel güç sayılmaz.” (İLKHA)