Türkiye genelinde hava durumu nasıl olacak?

Türkiye`nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu`nun doğusu ile İstanbul`un kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği bekleniyor.

Ekleme: 25.10.2016 08:35:00 / Güncelleme: 25.10.2016 08:35:00 / Güncel
Destek için 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye`nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Artvin, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ile 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Yalova ile İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve az bulutlu, Kuzey Ege'nin iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı, kuzeydoğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile Sinop çevrelerinin yer yer hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur, sabah ve gece saatlerinde Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Parçalı ve az bulutlu 31°C

Ankara: Parçalı, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 17°C

Antalya: Az bulutlu ve açık 27°C

Bursa: Parçalı yer yer çok bulutlu 20°C

Denizli: Parçalı ve az bulutlu 24°C

Diyarbakır:  Parçalı ve az bulutlu 24°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 12°C

Hatay:  Az bulutlu ve açık 28°C

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmurlu 19°C

Kars: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6°C

Konya: Parçalı bulutlu 17°C

Trabzon: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, iç kesimlerinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. 17°C

Zonguldak: Parçalı yer yer çok bulutlu 15°C (İLKHA)