Kadınlar Gazze`nin özgürlüğü için yola çıktı

Özgürlük Filosu Koalisyonu (Freedom Flotilla Coalition-FFC) kadınlardan oluşan gemiyle İsrail`in uyguladığı Gazze ablukasını kırmak için yola çıktı.

Ekleme: 24.09.2016 21:10:00 / Güncelleme: 24.09.2016 21:10:00 / Güncel
Destek için 

Kadınlar, 14 Eylül`de İspanya Barselona`dan Amal-Hope ve Zaytouna-Oliva adlı iki gemiyle Gazze`ye doğru yola çıktı. Gemi katılımcılarından Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu`nun eşi Çiğdem Topçuoğlu gemiye bineceği Sicilya`ya bugün ulaştı. Burada yapılacak organizasyonlarından ardından kadınlar, Gazze'ye gidecek.

Dünyanın farklı ülkelerinden tanınmış kadın milletvekili, sanatçı, yazar, akademisyen, fotoğrafçı, gazeteci, sporcu ve aktivistlerden oluşan iki gemi Gazze`ye uygulanan ablukayı dünya kamuoyu gündemine getirmeyi ve kırmayı amaçlamaktadır.

Gemi kaptanın da kadın olduğu ve sadece kadın yolculardan oluşan organizasyona Türkiye`den Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu`nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da katılıyor. Tekvando sporunda eşi gibi sayısız Türkiye ve dünya şampiyonlukları olan Topçuoğlu, eşinin uğrunda şehit edildiği Gazze`nin özgürlüğü için yola çıkmak için Sicilya`ya ulaştı. Topçuoğlu Sicilya`da Barselona`dan yola çıkan gemiye binerek Gazze`ye doğru yola çıkacak. (İLKHA)