"Mahkum ailelerinin mağduriyeti daima görmezden gelindi"

Bingöl`deki 28 Şubat ve FETÖ zulmüne uğrayan mahkûm yakınları, cezaevinde haksızca tutulan yakınlarına yapılan hukuksuzluğu geçmişte de anlatmaya çalıştıklarını ancak mağduriyetlerinin daima görmezden gelindiğini söyledi.

Ekleme: 24.09.2016 14:50:00 / Güncelleme: 24.09.2016 14:50:00 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl`de ikamet eden 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkumların ailelerinden kimileri, yıllardır yapılan hukuksuzlukları anlatmaya çalıştıklarını ancak şu ana kadar hiçbir yetkilinin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyledi.

Yaşanan mağduriyetler için hükümetin konuya duyarsız kaldığını belirten aileler, “biz af istemiyoruz; çünkü af suçlulara olur. Biz yalnızca Adalet istiyoruz.” çağrısında bulundular.

16 yıldır çocuğunun cezaevinde suçsuz bir şekilde tutulduğunu belirten Mahkum Tekin Değişgeç`in annesi Hacer Değişgeç, “Torunum 3 aylık iken babası cezaevine atıldı. Suçsuz, hatasız, haksız yere oğlum cezaevinde yatıyor. Yıllardır, oğlumun hasretiyle yaşıyorum. Hastayım, birçok rahatsızlığım oluştu. Tansiyon ve şeker hastalığım var. Oğlum Tekin`den dolayı babası çok üzülüyor ve şuan hasta yatalak durumda. Oğlumun çocukları var yanımızda kalıyorlar, onlar mağdur biz mağduruz. Yıllardır yapılan bu haksızlıkların bitmesini istiyoruz. Suçlu birçok insan var dışarıda, ama bizim çocuklarımız suçları olmadığı halde yıllardır cezaevinde yatıyor. Bu haksızlığı Allah kabul etmediği gibi biz de kabul etmiyoruz.” diyerek mağduriyetlerinin daima görmezden gelindiğini söyledi.

“Çocuklarımıza ceza veren hakim ve Savcılar, FETÖ`den cezaevine konuldular”

Yıllarca cezaevinde haksızca tutulan çocuklarının FETÖ ve 28 Şubat mağduru olduklarını vurgulayan, Değişgeç, “Çocuklarımıza ceza veren hakim ve Savcılar, FETÖ`den cezaevine konuldular. Bunların verdiği cezaların bir geçerliliği yok. Haksızca cezaevinde olan çocuklarımız bırakılsın. Af istemiyoruz. Onlar suçlu değil ki af edilsinler. Yeniden yargılansınlar bunu istiyoruz.” Diye konuştu.

“Cezaevinde olan babam gece rüyalarıma giriyor”

8 yaşındayken babası Salih Kişi`nin cezaevine atıldığını ifade eden Kübra Kişi, “Şuan on yaşımdayım. Babamı çok özlüyorum. Gece rüyalarda babamı görüyorum. Babam haksızca cezaevinde yatıyor. Af istemiyoruz, biz ve bizim gibi aileler Adalet istiyoruz. Babamın çıkmasını istiyorum. Yetkililer sesimizi duysun istiyorum.” şeklinde konuştu.

“Hiç kimse duymuyor sesimizi”

Babası Tekin Değişgeç,`in 16 yıldır cezaevinde olduğunu anlatan Merve Değişgeç, “ Ben 3 aylık iken babam cezaevine atıldı. Yıllardır çaresizce bekliyoruz. Hiçbir kimse sesimizi duymuyor.  Hiç kimse ne yaptığımızı ne ettiğimizi umursamıyor. Yıllardır biz çaresiz ve hiç suçumuz olmadan hayallimiz ve umutlarımız suiistimal edildi. Biz kimseden af da istemiyoruz. Kimseye de yalvarmıyoruz da. Sadece adalet yerini bulmasını istiyoruz. Annelerimiz, akrabalarımız hepimiz yıllardır bekliyoruz. Hiç kimse duymuyor sesimizi. Artık babam yanımızda olsun istiyorum. Onunla beraber yaşamak istiyoruz geri kalan ömrümüzde. 16 yıldır, onsuz yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Eşime ceza veren hakim ve savcılar FETÖ`den cezaevindeler”

Eşi  Şefik Demir`in 17 yıldır cezaevinde olduğunu ifade eden Ayşe Demir ise “Eşim ve eşimin arkadaşlarına af istemiyoruz. Ergenekon ve Balyoz davaları sanıklarına gösterilen yeniden yargılamayı istiyoruz.  Eşime ceza veren Hakim ve Savcılar FETÖ`dan cezaevindeler. Onların yaptığı yargılamaların haksız olduğunu ve dolayısıyla eşimin yeniden yargılanmasını istiyorum. Geçmişte de suçsuzluğumuzu kimse anlamıyordu. Geçmişte bu adamların yaptığı yargılamaların hukuksuz olduğunu söylüyorduk. Çevremizde bulunanlara da anlatamıyorduk suçsuzluğumuzu.” diyerek mağduriyetlerinin daima görmezden gelindiğini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)