FETÖ`de siyasi ayak

Ekleme: 21.09.2016 08:58:00 / Güncelleme: 21.09.2016 08:58:00 / Siyaset Gemisi
Destek için 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Soner Yalçın, siyasetteki Fetullahçı yapılanmadan söz etti yazısında.

Kimi yerde isimler verdi, kimi yerde işaret etti.

PKK`nin kurucularından Ordu`lu Kemal Pir`in yeğeninin “cemaatçi” olduğunu ve Avrupa`dan getirtildiğini iddia etti.

Haklı olabilir. “Bir Fetullahçı nasıl bu kadar iyi sol jargonu kullanabilir?” diyerek itiraz ediyorsanız yanılıyorsunuz. Herkesin Ergenekoncu ilan edildiği, FETÖ`nün kendisinden olmayan herkesi hapse attığı dönemde Gökçe Fırat ve Türk Solu dergisine dokunan olmadı mesela. Ve sonra Gökçe Fırat`ın FETÖ`den yakalandığını ve dergide görevlendirildiğini öğrendi kamuoyu.

O yüzden fazla şaşırmamak gerekir.

Biz gelelim S. Yalçın`ın yazısına:

“Bugün AKP meclis grubunda belki bir-iki Cemaatçi milletvekili vardır. Onlar da Ahmet Davutoğlu kontenjanıyla gelmiş olabilir!

CHP, MHP ve hatta HDP milletvekilleri arasında Cemaatçi var mı?

Geliniz şu soruyu soğukkanlılıkla kendinize sorunuz:

1 Kasım 2015 genel seçiminde Cemaatçiler hangi partiyi destekledi? (…)

– Kılıçdaroğlu`nun danışmanlarından Doç. Dr. Fatih Gürsul FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Üniversitesi`ndeki görevinden açığa alındı.

– Fethullah Gülen`in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından düzenlenen Abant Platformu`nun son toplantısının açılışını yapan Gediz Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İştar Gözaydın FETÖ soruşturması sonucu açığa alındı. Gözaydın, CHP Parti Meclisi son seçiminde Kılıçdaroğlu`nun anahtar listesinde yer almış ancak delegelerin oyuyla kaybetmişti.

– CHP`nin 1 Kasım genel seçiminde Uşak`ta 2. sıradan milletvekilliğine aday gösterdiği Ali Erdoğan ve eşi FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı.

– Kılıçdaroğlu`nun korumaları Cemaatçi çıktı. (…)

Can Dündar dedi ki; MİT TIR`ları haberini dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu verdi.

Anlamadığım şu:

Medyadan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Berberoğlu basın toplantısı düzenleyip görüntüleri tüm medyaya verecekken neden sadece Can Dündar`a verdi?

Bu haber Cumhuriyet gazetesinde 29 Mayıs 2015`te yayınlandı. Yani 7 Haziran genel seçimine bir hafta kala! MİT TIR`ları operasyonunun hedefinde AKP vardı. CHP bu haberi basın toplantısıyla duyurarak daha geniş kitlelere ulaştıramaz mıydı?

Şunu düşünmeden edemiyorum:

Asıl mesele, Batı`da da tanınan Can Dündar`ı hapse attırarak cezaevindeki Cemaatçi gazetecileri gündeme getirmek ve dünya kamuoyunda yapılacak baskıyla bunların da hapisten çıkmasını sağlamak mıydı?

Bu konunun anlayamadığım bir başka yönü de şu:

Can Dündar bilgileri-görüntüleri Enis Berberoğlu`ndan aldığını yazdı.

Peki… Enis Berberoğlu kimden aldı?

Cemaat ile CHP arasındaki irtibatı sağlayan kim/kimler? (…)

MHP`de Cemaatçi milletvekili var. Devlet Bahçeli çok merak ediyorsa; tanınmış bir Ergenekon sanığına “Seni Fethullah Gülen`e götüreyim” diyen, yakın çevresindeki o ismi hemen öğrenebilir!

HDP`liler, yurtdışından gelip milletvekili yapılan “yeğenin” Cemaatçi olduğunu bilmiyor mu? Zaten o amaçla milletvekili yapılmadı mı?”

Soner Yalçın`ın iyi bir araştırmacı olduğunu, “derin bilgi” kaynaklarına sahip olduğunu ve bazen bunu dezenformasyon amaçlı kullandığını bilerek diyoruz ki, eğer dedikleri doğruysa 15 Temmuz darbe girişiminin çok fazla ayağı var demektir.