"Göğüs şikayetlerinizi ciddiye alın"

Batman'da ileri derecede kalp hastası olan 40 yaşındaki hastaya bypass ameliyatı yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı, önemli uyarılarda bulundu.

Ekleme: 29.08.2016 23:45:02 / Güncelleme: 29.08.2016 23:45:02 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Batman’da yaşayan 40 yaşındaki Fesih Özçelik, nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede ileri derecede kalp hastalığı olmasının anlaşılması üzerine ameliyata alınarak, bypass yapılıp sağlığına kavuştu.

Hasta Fesih Özçelik’e, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Recep Tüzen, Anestezi Uzmanı Dr. Engin Aktaç ve cerrahi ekibi tarafından yaklaşık 4 saat 4’lü koroner bypass yapıldı.

Günümüzde insanların en çok düştüğü hatalardan bir tanesinin umursamazlık ve hastaneye gitme korkusu olduğuna dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Tüzen, “Bir insanın şikâyeti varsa bunu ciddiye alıp ilgili branşa mutlaka gitmesi gerekiyor. İlgili branşın tavsiyelerine de mutlaka uyması gerekiyor. Mesela anjiyo olması gereken birisi korkuyor ve anjiyodan kaçıyor. Ameliyat olması gerekiyor, ama korkuyor ve  ameliyattan kaçıyor. Neticede sokakta bir yığın insan düşüp hayatını kaybediyor. Bazıları hayatını kaybetmezse bile ya felç oluyor, ya da hayatını çok ıstıraplı bir şekilde sürdürmek mecburiyetinde kalıyor. Yani iş işten geçmeden hastaların uzmanlara gitmesi gerekiyor ve uzmanların tavsiyelerine de harfiyen korkmadan uymaları gerekmektedir. Korkmak olayı hal etmek değil, korkmak hastalığın büyümesine ve hastalığın önü alınmaz hale gelinmesine neden olduğu için korkmamak gerekir.” dedi.

Yapılan ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Fesih Özçelik ise, “Kalp sıkışması geçirdim, özellikle sol kolda aşırı bir basınç vardı. Göğüste çeneye doğru bir baskı vardı. O baskıyı his eden kim olursa olsun bunu geçiştirmesin ve ihmal etmemesi gerekir. Korkmamak gerekir. Allah’a şükürler olsun baypas olduktan sonra ben iyiyim özellikle belirmek isteğim insanların korkmaması gerekir. Çünkü sonrası daha kötü oluyor. Felç olmak daha kötü, gerekli müdahaleler yapılmasa insan felç olabilir.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik –İLKHA)