Yenikapı mitingine katılan vatandaşlar idam istedi

İstanbul Yenikapı'da düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılan vatandaşlar hükümetten idam yasasının geri getirilmesini istedi.

Ekleme: 07.08.2016 23:25:02 / Güncelleme: 07.08.2016 23:25:02 / Röportaj / İstanbul Haberleri
Destek için 

15 Temmuz ABD destekli darbe girişimine karşı İstanbul Yenikapı’da düzenlenen miting için toplanan vatandaşlar duygularını İlke Haber Ajansı’yla(İLKHA) paylaştı.

Milyonların katıldığı Yenikapı’daki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılan vatandaşlar darbe girişiminin başarısız olmasındaki en büyük etkenin Allah’ın yardımı olduğunu belirterek, hükümetten bu tür kalkışmaları yapanlar için idamın geri getirilmesini talep etti.

Mitinge katılan vatandaşlardan Yücel Metin, darbe gecesinin çok vahim bir gece olduğunu belirterek hiçbir devletin bu halkın önünde duramayacağını belirtti.

“Tehlike geçmedi halkın her an teyakkuzda olunması lazım”

“Onların topu tüfeği olabilir ama bizde iman kuvveti var” diyen Metin, darbe girişiminin başarısız olmasını  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çıkma çağrısı hamlesiyle ve devamında da halkın büyük bir inançla sokağa çıkmasıyla engellendiğini, ancak tehlikenin henüz geçmediğini ve her an teyakkuzda olunmasını tavsiye etti.

Darbenin başarısız olması Allah’ın yardımıydı

Darbe girişiminin Allah’ın yardımıyla atlatıldığını ifade eden Hadise Metin ise, halka tuzak kuranların tuzağının başlarına geçirildiğini söyledi.

Sözlerine darbecilere beddua ederek başlayan Fatma Tiryaki ise mitinge Kocaeli’nden katıldığını söyledi.

“İnşallah FETÖ’nün idam edildiğini görürüz”

Yenikapı’ya darbecilere tepki vermek için geldiğini dile getiren Tiryaki, İnşallah idam olduğunu görürüz. Milletimiz canını ortaya attı. Bundan sonra inşallah ülkemiz daha iyi olur. Allah milletimize sağlık versin.” diye konuştu.

“Allah darbecileri şaşırttı”

Allah’ın darbecileri şaşırttığını ifade eden Hasan Şen ise, “Darbeciler saati erkene almak zorunda kaldılar. Ayrıca Cumhurbaşkanının sokağa çıkma çağrısı darbenin başarısız olma sebebidir. Bu millet böyle olduğu sürece bu topraklara kimse el uzatmaya teşebbüs edemez.” ifadelerini kullandı.

İslam dininin gücü sayesinde darbe girişimi başarısız oldu

Mitinge Balıkesir’den katıldığını söyleyen Hanım Gülanç, “Allah bu millete ve Müslümanlara güç kuvvet versin Allah o darbecilere yaptıklarını bırakmaz inşallah.  Allah yardım etti. İslam dininin gücü sayesinde darbe girişimi başarısız oldu. Allah bu günleri bir daha göstermesin. Mehmet Akif’in de dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Allah İslam ümmetini korusun.” şeklinde konuştu.

“Bu FETÖ’nün tek başına yapabileceği bir iş değildi”

Miting için Bursa’dan geldiğini belirten Şahin Kartepe de vatan ve millet aşkı sayesinde bu darbe girişiminin engellendiğini dile getirdi. Kartepe, “Bu, FETÖ’nün tek başına yapabileceği bir iş değildi. Zaten ABD’nin destek olduğu kesin. Allah bizim yanımızda olsun.” ifadelerini kullandı. (Zeki Aras, Muhsin Şenol –İLKHA)