FETÖ-PKK İLİŞKİSİ

Ekleme: 06.08.2016 18:55:00 / Güncelleme: 06.08.2016 18:55:00 / Siyaset Gemisi / İstanbul Haberleri
Destek için 

Hüseyin KAYA / SİYASET GEMİSİ / DOĞRUHABER

ki grup arasında organik bir ilişki var mı, bilemiyorum.

Basında bununla ilgili çok şeyler söyleniyor; ama büyük kısmının somut bir delile dayanmadığını hemen herkes biliyor.

Ekrem Dumanlı ile Gültan Kışanak arasında Diyarbakır`da yapılan görüşme sonrası bazı anlaşmalar yapıldığı ve bunun etkilerinin sandıkta hissedildiği yönünde iddialar var ve bu pek de yabana atılır bir şey değil. Asker ve polis lojmanlarından HDP`ye çok yüksek oy çıkması bağlantıyı somutlaştırıyordu; ama hem bunun belgesinin olmayışı hem de iki tarafın da açık olarak ittifakı savunmaması durumu da vardı.

Ben iki grup arasındaki siyasi ve askeri birliktelikten çok örgütlenme konusundaki duruşlarından söz etmek istiyorum. Pkk`nin örgüt içinden adam tasfiye ederken kullandığı yöntemler, içerde katı ve şiddet içeren bir söylem ve eyleme sahip olmasına rağmen dışarıya yönelik sürekli “barış ve demokrasi” dilini kullanması ile Gülen grubu arasındaki benzerliğe değinmek istiyorum. Pkk`nin, tasfiye ettiği, hatta infaz ettiği kişiler için sonradan çok övücü mesajlar yayınladığı biliniyor. Benzer bir durumun FETÖ için de söylenebileceği son gelişmelerle ortaya çıktı.

Gülen`in Muhsin Yazıcıoğlu için “Öldürün!” talimatı verdiği operasyonlarda ele geçen tapelerle ortaya çıktı. Operasyonun asker içindeki bir ekip tarafından yapıldığı da ses kayıtlarından anlaşılıyor. Helikopterin kimi parçalarını sökerken görüntülenen ve suikastın zanlılarından olan Astsubayın Erdoğan`a suikast teşebbüsünde bulunan ekibin içinde yer alması şüpheleri kuvvetlendiriyor.

Suikast gerçekleştiğinde ise Gülen`in tutumu bambaşkaydı. Yazıcıoğlu için “Şehit” ve “cennetlik” gibi ifadeler kullanan Gülen`in suikastten üç gün sonra Herkul.org sitesinde yayınlanan konuşmasında söylediklerinin ne anlama geldiğini birçok kişi ancak şimdi anlayabiliyor:

“Aldanırsanız böyle kurban gidersiniz. Bir Perşembe akşamı vefat edersiniz, bir Cuma akşamı cenazenize ulaşırlar.”