Tarihi Kefensüzen Camii'nin restorasyonuna başlandı

Bursa Doğanbey Konutları arasındaki 1450'li yıllarda yapılan Kefensüzen Camii'nin restorasyon çalışmaları başladı.

Ekleme: 25.07.2016 17:55:02 / Güncelleme: 25.07.2016 17:55:02 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

Daha önce harabe oluşuyla gündeme gelen Bursa Doğanbey Konutları arasındaki 1450’li yıllarda yapılan Kefensüzen Camii’nin restorasyon çalışmaları başladı.

Cumhuriyet Döneminde iktidarda olan CHP tarafından satılan camilerden olan Kefensüzen Camii, Bursa’nın en merkezi yerlerinden olmasına rağmen uzun bir süre onarılmadı.

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kıyıda köşede kalan tüm anıtsal eserlerin ayağa kaldırılacağını vurguladı.

Altepe, üzerinde Osmanlı döneminin ince işçilik özelliklerini barındıran Kefensüzen Camii’ndeki restorasyon çalışmalarının kısa süre sonra tamamlanacağını ve 600 yıllık mabedin yeniden ilk günkü ihtişamıyla hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Kefensüzen Camii’nin de kentin tam merkezinde yaklaşık 600 yıllık bir eser olduğunu ifade eden Altepe, “Çatısından cephelerine, tabanından iç düzenlemelerine, abdest alma yerleri, tuvaletler ve çevre düzenlemelerine kadar yapacağımız geniş çaplı restorasyonun ardından Kefensüzen Camii bu bölgeye ayrı bir değer katacak.” dedi. (Zeki Aras – İLKHA)