"Paralel Yapı mağdurlarının hakları iade edilip ve mağduriyetleri giderilmeli"

ABD destekli darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Araştırmacı- Yazar Mustafa Yıldız, `Paralel Yapı`nın mağduru olan bütün kesimlerin haklarının tekrar iade edilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 25.07.2016 16:47:00 / Güncelleme: 25.07.2016 16:35:00 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

'Paralel Yapı`nın kendisi dışındaki birçok kesim ile birlikte özellikle İslami kesimlere yönelik kumpaslar kurulduğunu belirten Araştırmacı- Yazar Mustafa Yıldız, halen bu kirli yapının mağduru olan pek çok kesimin olduğunu vurguladı.

ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi ve yaşanan gelişmeler hakkında İLKHA`ya değerlendirmelerde bulunan Araştırmacı- Yazar Mustafa Yıldız, Paralel Yapı'nın, 28 Şubat dahil, ondan önce ve sonraki dönemlerde de kendisi için tehlikeli olarak gördüğü kişi ve yapıların bir şekilde sahte delil, kumpas ve kurgularla tasfiye edildiğini söyledi.

Paralel Yapı`nın darbe girişimini kendi iradesiyle yaptığı bir girişim olmadığının altını çizen Yıldız, “Bu yapı yeni kurulan bir yapı değildir. Yıllardan beri devletin bütün kurumlarına sızmaya çalışan bir yapı. Bu yapının darbe girişimi kendi iradesiyle yaptığı bir şey değildir. Tamamen arkasında küresel güçlerin yönlendirmesi ile küresel istihbarat örgütlerinin de yönlendirmesi ile gerçekleşen bir şey.” dedi.

"Pek çok insan başlarına çorap örülerek yargılandı"

Paralel Yapı`nın mağduru olan bütün kesimlerin haklarının tekrar iade edilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Bu zamana kadar 28 Şubat dahil ve ondan sonraki dönemlerde bu yapı için tehlike olan ve kendilerine göre tehlike olarak görülen kişi ve yapılar bu yapı tarafından bir şekilde kumpaslarla, planlarla ve kurgularla tasfiye edilmeye çalışıldı. Bu konuda tehlike olarak görülen şahıslar, kurumlar ve pek çok insanın başlarına bir takım çorap örülerek yargılandılar. Hapse atıldılar ve günlerce işkence gördüler.” ifadelerini kullandı.

"Bu yapının mağduru olan bütün kesimlerin mağduriyetleri giderilmelidir"

Paralel Yapı`nın mağduru olan pek çok kesimin olduğunu belirten Yıldız, bunların büyük bir kısmının da İslami kesim olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Bu yapının mağduru olan pek çok kesim var. Bunların büyük bir kısmı da Müslümanlardır. Dolayısıyla bu dönemde ilk yapılması gereken şeylerin en başında bunların devlet içerisinden tasfiye edilmesidir. Ardından da bu yapının mağduru olan bütün kesimlerin bütün haklarının iade edilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesidir. Bunların yeniden hayata kazandırılması ve içerde olanların serbest bırakılmasıdır. Dışarıda olup bir şekilde mağdur olanların layık olduğu konuma yeniden iade edilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

"Türkiye çok büyük bir tehlike atlattı"

Türkiye`nin darbe girişimi ile çok büyük bir tehlike atlattığını da belirten Yıldız, “Türkiye çok büyük bir tehlike atlattı. Allah`a şükür ki, halkımız ilk andan itibaren Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevi ve Sünni'siyle meydanlara çıktı. Halk küresel emperyalizme ve işbirlikçilerine ne mutlu izin vermedi. Halkın bu olaya el koymasıyla tarihin en alçak saldırısı tersine döndü. Eğer bu millet sokağa çıkmasaydı çok farklı bir manzara ile bugün karşı karşıya kalacaktık. Bundan dolayı ben herkese teşekkür ediyorum. Özellikle günlerdir meydanları terk etmeyen halkı kutluyorum.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)