Genelkurmay Başkanı Akar`ın ifadesi!

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar 15 Temmuz günü yaşadıklarını tanık sıfatıyla savcıya anlattı.

Ekleme: 25.07.2016 12:20:00 / Güncelleme: 25.07.2016 12:20:00 / Güncel
Destek için 

ÖLÜM KALIM OLMADAN BİTİRİN DEDİM

Akar, ifadesinde şunları söyledi;

Tümgeneral Mehmet Dişli herkesi alacağız dedi. Darbecilere ölüm kalım olmadan bitirin dedim ancak ikna edemedim. Mehmet Dişli oturmakta olduğum masadaki sandalyelerden birine oturup heyecanlı ve geçmişte bildiğim ve alışık olduğum ruh halinden farklı bir tarzda, "Komutanın operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı, biraz sonra göreceksiniz" gibi şeyler söyledi.

"NE DİYORSUN ULAN SEN, NE OPERASYONU, SEN MANYAK MISIN"

Ben ilk önce anlamlandıramadım, cümle içerisinde belki uçaklar demiş olabilir ancak bunun bir kalkışma olarak ifade edebileceğim bir operasyon olduğunu anladım ve hiddetle, "Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın, sakın ha" şeklinde bağırdım.

Arkam kapıya dönük olduğu için kapının açık olup olmadığını fark etmedim. İkinci başkanın nerede olduğunu, diğer komutanlarının nerede olduğunu sordum. Kendisi heyecanlanmayın, rahat olun, gelecek gibi laflarla karşılık verdi.

'ÇOK ÖFKELENMİŞTİM'

'Benim seninle bir başkası ile böyle işlerin içerisinde olanlar ile hiçbir işim olamaz, sen benimle ne biçim konuşuyorsun, kim bunlar, siz kimsiniz' gibi soruları sürekli hiddetli sıralıyordum. Çok öfkelenmiştim.

Gittikleri yolun yanlış olduğunu, büyük bir bataklığa battıklarını, cezasını çekeceklerini, hiç olmazsa bir erkeklik gösterip başkalarını bu işe bulaştırmadan ve ölüm kalım olmadan bu işi sonlandırmalarını, hemen giriştikleri bu girişimi durdurmalarını söyledim. Fakat ikna edemedim.

"Komutanım bu iş bitti ve herkes yola çıktı" dedi. Beni Fethullah Gülen ile TuğgeneralHakan Evrim görüştürmeye çalıştı.

'ERDOĞAN'IN KONUŞMASI MORALLERİNİ BOZDU'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nda konuşması darbecilerin ümitlerini kırdı. 'Savaştan bile beter ettiniz gidip teslim oldun' dedim. Zaman ilerledikçe darbecilerin moralleri çöktü. Akın Öztürk'e ısrarla onları vazgeçir diyordum.