Ebu Zuhri: Hamas, Seçimlere Yetkin Listelerle Girecektir

Hamas Sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Hamas`ın belediye seçimlerine yetkin listelerle gireceğini vurgulayarak bütün kesimlerden de bu seçimlere destek vermelerini istedi.

Ekleme: 21.07.2016 14:32:00 / Güncelleme: 21.07.2016 14:32:00 / Dünya
Destek için 

Gazze'de başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda konuşma yapan Ebu Zuhri şu ifadelere yer verdi:

"Hamas, Filistin halkına destek konusunda amaçlarını gerçekleştirebilmek için belediye seçimlerine yetkin isimlerden oluşan listelerle katılacaktır."

Safa Haber Ajansı'nın yayınladığı habere göre Ebu Zuhri seçimlerin Gazze ve Batı Yaka bölgelerinde tek kararla, tek bir sistem üzere ve aynı günde gerçekleştirileceğine dikkat çekti. Ebu Zuhri, Gazze'de ayrı bir demokratik sistem uygulayacaklarına dair kendilerine yöneltilen suçlamaları da kesin bir dille reddetti.

İşgal rejiminin Savaş Bakanı Avigdor Lieberman`ın Gazze halkına yönelttiği savaş tehditlerini de reddeden Ebu Zuhri bu konuda da şöyle konuştu: "Biz savaş isteyenler değiliz ve onun üzerinden ticaret de yapmıyoruz. Fakat biz direnişçileriz. Silahlarımızla yurdumuzu ve haklarımızı savunuruz."