Kadir Gecesinde halk camilere akın etti

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da Kadir gecesi münasebetiyle camilere akın eden binlerce kişi namaz kıldı, ümmet için dua etti.

Ekleme: 02.07.2016 00:00:06 / Güncelleme: 02.07.2016 00:00:06 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan ve Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nde Şanlıurfalılar, camilere akın etti.

Şanlıurfa’nın birçok camiinde yapılan programlara halk büyük bir ilgi gösterdi. Camilere sığmayan halk, cami avlusunda ve parklarda namaza durdu.

Hz. İbrahim’in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Dergâh Camii (Mevlid-i Halil) ise il dışından da gelen ziyaretçilerle doldu taştı.

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan parklar yerli ve yabancı ziyaretçilerle dolarken birçok ailenin parklarda iftarını açtı.

Merkezde bulunan camilerden Eyüp Peygamber ile Mevlidi Halil Camilerine akın eden Urfalılar içeride yer bulamayınca cami avlusunda, parklarda ve cami damında namaz kıldı.

Şanlıurfa İl Müftülüğü ise geceyi ihya etmek amacıyla Mevlidi Halil (Dergâh) camiinde mevlit programı düzenledi. Programda binlerce kişi zulüm altında olan İslam ümmeti için dua etti.

Kadınlarında yoğun ilgi gösterdiği gecede sabahlara kadar namazlar kılındı, dualar edildi. (İLKHA)