Mustazaflar Cemiyet`inden Kadir Gecesi mesajı

Mustazaflar Cemiyet Genel Merkezi tarafından Kadir Gecesi münasebetiyle bir mesaj yayımlandı.

Ekleme: 01.07.2016 21:25:00 / Güncelleme: 01.07.2016 21:25:00 / Güncel
Destek için 

Mustazaflar Cemiyet Genel Merkezi Kadir Gecesi münasebetiyle yayımlandığı mesajda, sonlanmak üzere olan Ramazan ayının İslam âlemine hayır ve bereketler getirmesini, akan kan ve gözyaşının da son bulmasını temenni etti.

“Muhakkak ki biz O`nu (Kur'ân) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen nereden bileceksin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler.  O gece, fecrin doğuşuna kadar selâmettir.” Kadir Süresi ile başlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu gece Kur`an ile hemhal olunmalı, namaz ile miraca çıkılmalı, tövbe ve istiğfarda bulunulmalıdır. Allah`ın bu geceye nasıl değer verdiğini ve mü`minlerin de bu geceden nasıl faydalanması gerektiğini Kur`an bize öğütlüyor. Bu anlar fırsata çevrilmelidir. Dünya ve ahiretimiz için Rabbimize münacatta bulunmalı, O`na tevekkül etmeli, imanımızı tazeleyip katıksız hale getirmeliyiz.”  

Mesajın devamında ise şu ifadeler kullanıldı: “Bu mübarek gecenin hürmetine Rabbimizden dileğimiz, İslam ümmetinin içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulmasıdır. Tüm acı ve kederlerin son bulması, nurunun tüm yeryüzünü aydınlatacağı günleri görmeyi İslam davetçilerine nasip etmesidir. Bu münasebetle tüm Müslümanların Kadir Gecesi`ni tebrik eder ve yakın zamandaki muştulara kapı aralamasını dileriz.”  (İLKHA)