`Ramazan`ın bitimine hem üzülüyor hem de seviniyoruz`

Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan`ın son günlerine yaklaşırken oruç tutan gençler bir yönden hüzünlü diğer yönden ise sevinçli olduklarını belirtiyorlar.

Ekleme: 30.06.2016 13:00:00 / Güncelleme: 30.06.2016 13:00:00 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Ramazan ayın son günlerine yaklaştıklarını söyleyen gençler ramazan ayını idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bitişinde hüzünlendiklerini söylediler. Ramazan ayında alışkanlık edinilen Kur'an-ı Kerim okuma, vakit namazlarını camide cemaatle eda etme ve dünya Müslümanlarına dua etme alışkanlığının bu aydan sonrada devam etmesi gerekliğini ifade ettiler.   

Ramazan ayının bitişini şöyle değerlendiren Adem Gözcü, "Ramazan ayının son günlerini yaşamaktayız bunun için hem çok mutlu hem de çok hüzünlüyüz. Mutlu olmamızın sebebi Müslümanların cehennem azabından uzaklaşmasıdır. Hüznümüz ise orucun bitmesidir. Ramazan ayının fazileti çok büyüktür. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerifte, "insanlar Ramazan Orucunun faziletini bilseydi yılın her gününün Ramazan olmasını isterdi bunun yanın da cennet dört kişiye özlem çeker bunlardan biride Ramazan ayında oruç tutan kişidir' diye buyurmaktadır." dedi.

"Kadir Gecesi'nde Müslümanlara dua etmeliyiz"

Ramazan ayı Allah`ın günahları çokça affettiği bir ay olduğunu belirten Gözcü, "Önümüzde Kadir Gecesi var Kadir Gecesi gecelerin efendisidir. Bundan dolayı Ramazan ayında çokça ibadet etmeye çalıştık. Ben Suruç'ta çalışıyordum yıllık izinlerimi Ramazan ayına denk getirdim çünkü Şanlıurfa`da havalar çok sıcak ve hat safhada sabah namazını camide kılıp Kur`an dinliyoruz." diyerek Ramazan ayını ihya ettiğini söyledi.

"Dünya zalimlerin olsun biz ahireti istiyoruz"

Ramazan ayının kalpleri yumuşattığını, İmanı güçlendirdiğini, insanlara bakış açısının değiştiğini ve insanlara daha çok merhametli olmayı öğrendiklerini söyleyen Gözcü, "Bu ayda baya bir nimet sahibi oluyoruz normalde diğer aylarda bir veya iki çeşit yemek yapılırken Ramazan ayında bazen bu üç, dört çeşit oluyor. Allah`a hamd ediyoruz bunu bulamayan Müslüman kardeşlerimize de dua ediyoruz. Dünyanın dört bir yanın da zulüm altın da olan Müslümanlar kardeşlerimize de Kadir Gecesi'nde dua etmemiz gerekiyor. Biz burada 4-5 çeşit yemek yerken onlar belki de yiyecek ekmek, su bulamıyorlar.  Bu yüzden elimizi vicdanımıza koyup bolca dua etmeliyiz. Biz bu dünyada kaybedersek öbür dünyada kazanacağız bu dünya zalimlerin olsun biz öteki dünyayı istiyoruz. ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar için on bir ayın sultanı bir fırsattır"

Ramazan ayının son günlerini yaşadıklarını kaydeden Mithat Karataş'ta şöyle konuştu: "Şanlıurf'da 45, 50 dereceyi bulan sıcaklıkta oruç tutmaya çalıyoruz. Bu aya 'on bir ayın sultanı' denilmiştir. Gerçekten baktığımız da on bir ayın Sultanı Ramazan ayını Müslümanlara bir fırsat olarak görüyoruz. Bu ayda bereketli iftar sofraları, aç komşumuzun anlıyor olmamız, camilerdeki Kur`an tilavetleri olsun ve özellikle yeni namaza başlayan Müslümanlar için gerçekten cehennem ateşinden kurtulma fırsatı Allah`ın bize bahşettiği bir nimettir bunu değerlendirmemiz gerekiyor"

"Ramazan'dan sonrada ibadetlerimize devam etmeliyiz"

Yapılan ibadetlerin Ramazan ayından sonrada devam edilmesi gerektiğini anımsatan Karataş, "Bunun yanında insanlara baktığımızda sadece ibadetin, Allah`ı tanımanın ve Kur`an okumanın sadece Ramazan ayına has olduğunu düşünenler var. İnsanlarımız fıtratlarını unutmaması gerektiğini ve buna devam etmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Sadece bir aya mahsus değil on iki ay boyunca bunu yapmaları gerekiyor ve ibadetlerine sarılmaları gerektiğini söylüyorum. Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz, hüzünlüyüz gerek camilerde çocuk sesleri bir nebzede olsa bizi sevindiriyor. İnsanların fakirlere yardım ettiği bu ay da aç olan insan komşusunun halinden anlıyor Rabbim bizi gelecek olan Ramazan`a kavuştursun`` ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında alışkanlık edinilen ibadetlerin devam ettireceğini belirten Recep Harmanşah adlı öğrenci ise "Ramazan`ın son günlerine girmiş bulunmaktayız Ramazan çok bereketli bir ay bu bereketi yaşıyoruz gerek arkadaş, gerek aile çevresi olsun bunun bereketini içtenlikle yaşıyoruz. Öncelikle ibadetlerimiz konusunda sabah namazlarımızı camide cemaatle kılıyoruz çok şükür bunu alışkanlık haline getirdik ama bunu sadece Ramazan ayına has değil de diğer aylara da aktarmaya çalışacağız İnşallah. Ben daha önce Konya'daydım sıcaklık bu kadar yoktu. Şanlıurfa'da sıcaklık fazla Allah`ın yardımıyla şimdi burada oruç tutuyoruz." dedi. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)