"Şeyh Said`in mücadelesi Müslümanlar için cesaret kaynağı oldu"

Şehadetinin 91`inci yıldönümünde Şeyh Said ile ilgili açıklama yapan İttihadul Ulema, Şeyh Said`in mücadelesinin Müslümanlar için yol gösterici ve cesaret kaynağı olduğunu belirtti.

Ekleme: 28.06.2016 20:35:00 / Güncelleme: 28.06.2016 20:35:00 / Güncel
Destek için 

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihadul Ulema), Diyarbakır`da idam edilen Şeyh Said`in şehadetinin 91`inci yıldönümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Şeyh Said`in İslam dini uğruna gösterdiği direnişin hafızalardaki yerini koruduğu belirtilen açıklamada, şehidin gösterdiği mücadelenin Müslümanlar için yol gösterici ve cesaret kaynağı olduğuna vurgu yapıldı.

Şeyh Said Efendi`nin bıraktığı davanın, başta âlimler olmak üzere bütün Müslümanların sahiplenmesi ve uğruna ölümün göze alınması gereken bir dava olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “İslami değerlerin hiçe sayıldığı, başta Kürt halkı olmak üzere Müslümanların her türlü zulme maruz kaldığı, zindanlara atıldığı, diri diri yakıldığı, mescitlerin hayvan barınaklarına çevrildiği, zulüm ve tuğyanın had safhaya çıktığı bir zamanda Şeyh Said`in, sonu şehadetle neticelenen mücadelesi bir asra yakındır Müslümanlar için yol gösterici ve cesaret kaynağı oldu. Onun bizlere bıraktığı en büyük miras ‘ilmin ancak ve ancak Allah ve din için olması` gerektiğiydi.” denildi.

İslam`ın galip gelmesi için her şeyi göze alarak kıyama kalkan Şeyh Said`in Müslümanlar tarafından rahmetle anıldığını belirtilen açıklamada, “Kürdistan halkının rahmetle andığı, dünya ve ahiretleri için birer mürşit gördüğü Şeyh Said, unutulmayacaktır. Mevcut rejim, Kürtlerle olan sorununu çözmek için ilk önce, Kürtlerin kendileri için kudve olarak gördüğü Şeyh Said`le barışmalı, siyasi ve eğitim alanında kendisini asi olarak göstermekten vazgeçmeli, asıl suçlunun kendisi olduğunu itiraf etmelidir. Bu bakımdan devlet yetkilileri tarafından atılması gereken ilk adım, özür ve Şeyh Said`in mübarek naaşının medfun olduğu yeri belirlemeleridir.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada son olarak, “Âlimler ve Medreseler Birliği olarak şehadet yıldönümünde Şeyh Said ve beraberindeki dava arkadaşlarını, talebelerini ve çilekeş ailesini rahmetle anıyor, bu zulmün faillerini ve ortaklarını Allah`a havale ediyoruz.” denildi. (İLKHA)