Rusya`ya tazminat ödenmeyecek

Başbakan Yıldırım Rusya`yla normalleşme sürecinde tazminat ödenmeyeceğini söyledi

Ekleme: 28.06.2016 17:26:00 / Güncelleme: 28.06.2016 17:26:00 / Güncel
Destek için 

Başbakan Binali Yıldırım, Rusya ilişkilerinin de normalleşme sürecine girdiğini ancak Rusya'ya tazminat ödenmesinin söz konusu olmadığını kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım, grup toplantısında AK Parti milletvekillerine seslendi. Yıldırım toplantıda atılan adımlarla düzelme sürecine giren Rusya ile ilişkilerine de değindi.

"İsrail gibi Rusya ile atılan adımlar da normalleşme kararlılığımızın göstergesidir" diyen Yıldırım, "Önemli gelişmeler olduğunu paylaşmak isterim. Hem ekonomik hem tarihi önemi olan ilişkilerimizin düzeltilmesi için yapıcı bir tutum izledik. İki lider arasındaki dolaylı temaslar nihayet sonuç verdi. Karşılıklı yazışmalar Türkiye ve Rusya arasındaki buzların çözülmesini sağlamış gözüküyor" diye konuştu.

Yıldırım şöyle devam etti:

"Böylece Rusya ile Türkiye arasında normalleşme sürecinin başladığını da söyleyebiliriz. Her iki ülke halkı için hayırlı olsun. İşlerin bu noktaya gelmesinde Birçok gayret ve emek var. Kazakistan, Azerbaycan ve bölge ülke liderlerinin çabaları için şükranlarımızı sunuyoruz."

Grup toplantısı sonrasında da açıklamalarda bulunan Yıldırım'a Rusya'ya tazminat ödenip ödenmeyeceğine yönelik soruya "Hayır öyle bir şey yok. Sadece üzüntülerimizi bildirdik, acılarını paylaştık" cevabını verdi.

Yıldırım düşürülen uçağın pilotunu öldürdüğü iddia edilen kişi hakkındaki hukuki sürecin de devam ettiğini belirtti.