`Barzani PKK`nın Süleymaniye`ye yerleşmesine izin vermez`

KDP Türkiye Temsilcisi Merani, "İran güdümündeki KYB`nin gizli bir şekilde PKK`nın Süleymaniye`ye yerleşmesine öncülük edeceği konuşuluyor ancak Başkan Barzani, buna müsaade etmez." dedi.

Ekleme: 28.06.2016 12:53:00 / Güncelleme: 28.06.2016 12:53:00 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

ANKARA - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Türkiye Temsilcisi Ömer Merani, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) düzenlenen operasyonlarda ağır kayıplar veren terör örgütü PKK'nın Kandil'deki karargahını Süleymaniye'ye taşıyacağına dair iddiaları, değerlendirdi.

Anadolu Ajansında yer alan habere göre, Örgütün böyle bir talebi olduğuna dair söylentiler bulunduğunu, bu yöndeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini anlatan Merani, IKBY Başkanı Mesut Barzani yönetimindeki hükümetin, PKK'nın Süleymaniye'ye yerleşmesine izin vermesinin mümkün olmayacağını söyledi.

"Barzani'ye karşı yıkıcı bir tutum sergiliyorlar"

Aksi halde büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalacaklarını anlatan Merani, şöyle devam etti:

"İran güdümündeki KYB'nin gizli bir şekilde PKK'nın Süleymaniye'ye yerleşmesine öncülük edeceğine dair söylentiler var ancak Başkan Mesut Barzani, buna müsaade etmez. Böyle bir durumda en büyük tehlike ve tehdit bize yönelik olur. Zira örgütün ilk hedefi biz olmuş olacağız."

Bu nedenle Barzani'ye karşı yıkıcı bir tutum sergiliyorlar. Öcalan yakalandığı gün, 'Ben olmasaydım, Kürt devleti şimdiye kadar kurulmuştu' açıklaması hafızalardaki yerini koruyor.”

"PKK Kürtler için mücadele vermiyor "

PKK'nın Kürtlerin temel haklarına yönelik mücadele vermediğini kaydeden Merani, "PKK'nın yaptığı, Kürtlerin temel hakları için yapılan bir savaş değildir. Bunun temelinde bölgesel sebepler var. Büyük Ortadoğu Projesi içinde yer alan devletlerden İran, kendisine sıra gelmesini istemiyor. Bu nedenle Suriye ve Türkiye'deki kargaşanın sürmesini istiyor." diye konuştu.

"İran, KYB ve Goran üzerinden hakimiyet kurmak istiyor"

Merani, "İran, Ortadoğu'daki hedeflerine ulaşmak için PKK'yı, onun çizgisinde siyasi faaliyetlerini yürüten Goran Hareketi'ni ve KYB'yi kullanıyor." ifadelerini kullandı.