Hamas`tan anlaşmayla ilgili açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan`a ve Türkiye halkına teşekkür eden Hamas, Gazze halkına olan destekleri ve ablukanın hafifletilmesi yönündeki çabalarından dolayı takdir ettiklerini belirtti.

Ekleme: 28.06.2016 10:20:00 / Güncelleme: 28.06.2016 10:20:00 / Dünya
Destek için 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Gazze halkına olan destekleri ve ablukanın hafifletilmesi yönündeki çabalarından dolayı Türkiye'yi takdir ettiklerini belirtti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Türkiye'nin devlet ve halk olarak Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukaya karşı dik duruş sergilemesinden, Filistin davasına ve Filistin halkına verdiği destekten dolayı teşekkür edilen açıklamada, Hamas'ın işgal rejimine karşı duruşunun değişmez olduğunu, hareketin temel hedefinin işgalin sonlandırılması ve Filistin halkının milli haklarının elde edilmesi olduğu belirtildi.

Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteğin devam etmesi ve ablukanın tamamen ortadan kaldırılması için çaba sarf etmesi talebinde bulunan Hamas, "Başta Mescid-i Aksa olmak üzere işgalci Siyonistlerin Filistin halkına ve Filistin'e karşı aldıkları düşmanca tutumların sona erdirilmesi için çabalar sürmeli" dedi.

Açıklamada ayrıca "Hamas olarak bizler Filistin halkıyla birlikte Filistin halkı ve davası uğruna kanlarını feda eden kahraman Mavi Marmara gemisi şehitlerini, yaralılarını ve tüm Türk halkını saygıyla anıyoruz" ifadesine yer verildi.

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının ardından bozulan Türkiye – İsrail ilişkilerinin normalleşmesi için anlaşma sağlandığı dün ilan edildi. Anlaşmanın abluka altındaki Gazze halkı için bazı kolaylıklar da içerdiği ifade edildi.

Filistin Haber