Erbakan üzerinden Erdoğan`ı vurmak

Ekleme: 08.06.2016 14:55:00 / Güncelleme: 08.06.2016 14:55:00 / Siyaset Gemisi
Destek için 

Hüseyin Kaya / Doğruhaber

Namık Kemal Zeybek, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış eski bir parlamenterdir. Ülkücü kimliği ile bilinir; ama bir dönem öyle garip işlere imza attı ki, ülkücüler onun için

“Nazım Hikmet Zeybek” demeye başladılar.

Son zamanlarda keskin bir Ak Parti ve Erdoğan karşıtıdır Zeybek.

Muhalif olmak elbette anlaşılır bir şeydir; ama Zeybek`in durumu farklı.

Namık Kemal Zeybek, Aydın Doğan`ın bacanağıdır. Bununla beraber Erdoğan`ın başdanışmanı Yiğit Bulut`un eski eşi Şule Zeybek`in de babasıdır.

Zeybek, Ak Partiyi eleştirir eleştirir de bunu Erbakan ve siyasi fikirleri üzerinden yaparsa işte bu olmaz.

Bir internet sitesine verdiği röportajda şunları söylemiş:

“Erbakan`ı ziyaret etmek istedim. Dediler ki hasta ve kimseyi kabul etmiyor sonra ikinci bir haber geldi, sizi duyunca görüşmek istedi, dediler. Biz Şevket Kazan ile gittik.

Erbakan Hoca yataktan kalkmış sedirde oturuyor, hastanedeki odasında, boynunu taşıyamıyor, boynu bükük duruyor, vücudu da çökük duruyor; ama o vaziyetteyken gözlerime derin derin baktı. “Namık Kemal” dedi, “vatan ve millet tehlikede, vatanı ve milleti bunlardan kurtarın” dedi. Ak Partililer için söylüyor. Daha önceden bunların siyonist olduğunu söylüyordu. Ben duygulandım, daha fazla rahatsız etmek istemedim.”

Sonrası mesele Atatürk`e gelmiş ve Zeybek şunları söylemiş muhabire:

“Zulüm 1923`de başladı. Kime zulüm, şeytana zulüm başladı 1923`de. Şeytanın en tehlikeli oyunu din adına kurduğu oyundur. Atatürk evliyadır, Atatürk tanrıya yakındır.”

Erbakan Hocanın eleştirileri vardı; ama Zeybek gibileri onun “İslam devleti” ile ilgili görüşlerine ne kadar tahammül edebilir? Erbakan Hoca`nın bir konuşmasını takip eden bir gazetecinin şu sözleri Hoca`nın bakışını göstermesi açısından yeterlidir sanırım.

“Mübarek İstanbul” derken İstanbul`u mübarek yapan unsurun Eyüp Sultan olduğunu özenle belirtti. Peygamber Aleyhissalatu vesselamın Medine`ye hicret ettiğinde Eba Eyyub el Ensari`nin evinde kaldığını hatırlattıktan sonra esas vurucu cümlesini söyledi: “Ebu Eyyub`un evi İslam devletinin ilan edildiği evdir.”