Xanike Şehitleri Şehadetlerinin 1. Yıldönümünde anıldı

Şırnak`ın İdil İlçesine bağlı Kozluca (Xanike) köyünde 29 Mayıs 2015 tarihinde PKK/HDP`lilerce şehit edilen HÜDA PAR üyeleri Abdulcelil Talayhan ile Mehmet Şerif Şimşek şehadetlerinin birinci yıldönümünde mezarları başında düzenlenen programla anıldı.

Ekleme: 30.05.2016 00:49:00 / Güncelleme: 30.05.2016 00:49:00 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Anma programına HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, HÜDA PAR GİK üyesi Şehzade Demir, Cizre İlçe Başkanı Ahmet Elçin, parti üyeleri ile çok sayıda Xanike Şehitlerinin sevenleri katıldı.

Program Molla Mahmut Benzer'in okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı.Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR GİK üyesi Şehzade Demir, “Şahsım adına şehitlerin şehadetlerinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen onların yokluğuna halen alışmış değilim ve buna inanıyorum ki çoğunuz da aynı duyguları yaşıyorsunuz.” dedi.

Demir,  “Bu kardeşlerimizin aramızdan ayrılmalarından şunu anlıyoruz ki, davamız hakikaten büyük bir davadır.  Eğer bu büyük bir dava olmasaydı en azizlerimizi en kıymetlilerimizi bu uğurda feda etmezdik. Bu kardeşlerimizin hayatlarına baktığımızda hakikaten bu mertebeye layıktılar. Bunun için şükrediyoruz. Biz onların hem hayatından hem de şehadetlerinden şunu anladık davamız gerçekten çok büyük bir davadır. Allah bizi onların bereketinden istifade ettirsin ve bizi onların yolundan ayırmasın, onların mirasına sadık kalmayı nasip etsin.”  temennisinde bulundu.

Demir'in konuşma yaparken duygulandığı görülürken programa katılan bir çok kişinin de gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Daha sonra bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, “Bu değerli iki kardeşimiz partimiz HÜDA PAR'ın gayesi olan  insanları kötülüklerden sakındırmak, iyilikleri yapmaya teşvik etmeye göre hareket ederek bu inanç, sadakat ve hakikat üzerine aziz pak kanlarını dökerek İslam ağacını suladılar. Bu çok şerefli  ve izzetli bir şeydir.” dedi.

Yavuz, Allah yolunda şehit olmanın peygamber, evliya ve enbiyalarla arkadaşlık etmek olduğunu belirterek konuşmasına şöyle devam etti; "Onların şehit olmalarıyla üzüldük ciğerimiz dağlandı belki ama, şehitlerimizle mutlu, aziz ve başımız diktir. Elhamdulillah içimizde Allah'a söz verip gerekirse canımızı ve malımızı feda ederiz bu yolda zamanımızı da harcarız diyenler sözlerini tutup bizlere güzel birer örnek oldular. Elhamdulillah bizler de bu söz ve ahit  üzerindeyiz.

Eğer Allah-u Teala nasip ederse ve şartlarda  oluşursa biz de şöyle dua ediyoruz;  Ya Rabbi sen bizleri de şehadete layık kıl ve o şerefi bize de bahşet. Çünkü bu çok büyük bir şerefetir. Bunun için Allah Kur`an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor, "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz onlar Allah katında diridirler fakat siz anlayamazsınız" siz bunun şuurunda değilsiniz eğer bunu bilseydiniz onlara ölü demezdiniz bu hakikatten dolayı bizler bu iki kardeşimize ölü demiyoruz.  Onlar diri olup Rablerinin yanındadır ve Rableri onları rızıklandırıp nimetlerinden ikramda bulunuyor.

Şehitler hiçbir hesap vermeden cennete gider ve Allah onlara ikram ve ihsanda bulunur. Onlara seslenip ey kullarım siz benim dinim ve davam için İslam ağacını temiz  ve şerefli kanınızla suladınız verdiğiniz sözü yerine getirdiniz benden ne istiyorsunuz der. Cennete giden hiçbir insan dünyaya geri gelmek istemez ama şehitler hariç onlara Allah'a bizi tekrar dünyaya gönder ve  dinin ve davan üzerinde mücadele ederken şehit olurken o zaman öyle tatlı bir zamandır ki onu bu tadı burada alamıyorum onun için beni tekrar dünyaya gönder ki tekrar mücadele edip şehadeti kazanıp o tatlı zamanı yine tadayım der."

Program yapılan duanın ardından son ererken HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz başkanlığındaki heyet, şehitlerin ailelerini ziyaret ederek hayır dualarını aldıktan sonra köyden ayrıldı. (İLKHA)