"Takva Allah`tan gereği gibi korkmaktır"

Bingöl`de düzenlenen `Müslüman Gençlik ve Takva` konulu programda takvanın Allah`tan gereği gibi korkmak olduğu vurgulanarak gençlere önemli tavsiyelerde bulunuldu.

Ekleme: 29.05.2016 17:40:00 / Güncelleme: 29.05.2016 17:40:00 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Mayıs ayının son haftasında kutlanan “Dünya Müslüman Gençlik Haftası” kapsamında , ‘Müslüman Gençlik ve Takva` konulu program Bingöl Belediyesi Gençlik merkezinde gerçekleştirildi. Programda konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Salih Çelik, ‘Müslüman Gençlik ve Takva` konulu bir konuşma yaptı.

Çelik, “İffet, edep ve hayâ dediğimiz zaman herkeste güzeldir, ama bunlar bir bayanda olursa daha bir güzeldir. Cömertlik, mertlik ve civanmertlik herkeste olursa güzeldir, ama bir erkekte bulunması daha bir güzel ve yakışık duruyor. Takva dediğimizde herkeste güzeldir,  ama takva ile gencin yan yana durması daha bir güzel duruyor.” ifadelerini kullandı.

Takvanın Allah`tan gereği gibi korkmak olduğunu vurgulayan Çelik, ayrıca Allah`ın emrettiklerine sarılmak ve nehiy ettiklerinden de sakınmak olduğunu vurguladı.

Bizler takva sahipleri olarak Kur`an-ı Kerim`i kendimize bir hayat nizamı olarak kabul edeceklerini ifade eden Çelik, “Kur`an`ı kendimize rehber edeceğiz, kılavuz edeceğiz ve Allah`ın izniyle onun çizmiş olduğu istikamette gidersek, dünya ve ahiret saadetine nail olmuş oluruz.” diye belirtti.

“Hz Peygamber`in etrafında en çok gençler vardı”

Ashabı Kehf ve Uhdut ashabının mücadelesine değinen Çelik, şunları söyledi:  “Bir genç isterse çok şey yapabilir. Bir genç isterse bir memleketin kaderine yön verebilir. Bir ülkenin ve topluluklara yön verir ve hidayetlerine vesile olur. Bu konuda imanlı ve takvalı gençler kendilerini basit görmesinler. Hz Peygamber gençlere çok kıymet vermiş ve ona en çok iman eden ve etrafında olanlar genelde gençlerdir.  Hz Bilal, Hz Ali, Musab, Ammar, Habbab ve Erkam gibi yaşları 15 ile 20 olan gençleri görüyoruz. İslam`la şereflendikten ta ilk günden son nefeslerine kadar ‘ilay-ı kelimetullah`ı yeryüzünde hâkim kılmak için gayret ettiler.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ilahi ve ezgiler seslendirildi.   Programda, ayrıca daha önce yapıyan liseler arası bilgi yarışması ve futbol turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program sinevizyon gösteriminin ardından yapılan duayla sona erdi. (Mehmet Beygo- İLKHA)