Bingöllüler Miraç Kandilini ihya ettiler

Hazreti Muhammed'in (sav) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya yürüdüğü ve buradan göğe yükseldiği gece olan Miraç Kandilini Bingöllüler camileri doldurarak ihya ettiler.

Ekleme: 04.05.2016 00:05:02 / Güncelleme: 04.05.2016 00:05:02 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl’de Miraç kandili münasebetiyle vatandaşlar geceyi ihya etmek için camilere akın etti. İl genelinde birçok camide ihya edilen Miraç gecesine halk yoğun katılım göstererek, İslam ümmetinin bulunduğu sıkıntılardan kurtulması, vahdet ve kardeşliğin oluşması için dualar edildi.

Üç ayların başlangıcı olan Recep ayının 27.’ci gecesi olan Miraç Kandili Bingöl Ulu Cami başta olmak üzere kentin birçok camiide dualar ile ihya edildi.

Miraç Kandili için Bingöl merkez Ulu Camiinde halkın yoğun katılımıyla düzenlenen program,  okunan Kur’an-ı Kerim, mevlid-i şerif  ve yapılan dualarla ihya edildi.

“İsra-Miraç hadisesi İslam tarihinde önemli bir hadisedir”

Programda Miraç gecesinin kıymetine ve önemine değinen Ulu Cami imamı Mücahit Çelik, “Üç aylar içerisindeyiz. Üç ayların kıymeti çok büyük. Bu gece ihya ettiğimiz İsra-Miraç bir adım daha bizleri Ramazan ayına yaklaştırdı. İsra ve Miraç hadisesi İslam tarihinde dönüm noktasını teşkil eden önemli bir hadisedir. Allah Resulü gecenin bir bölümünde Mescid-i Haram dan, Mescid-i Aksaya götürülüşü ve Rabbiyle baş başa görüşmesiyle bu gecede harikulade şeyler gerçekleşmiştir.  Ayrıca, bu gecede beş vakit namaz farz kılındı. Allah’a şirk koşmayanların bağışlanacağına dair o gece Allah-u Teala Hz. Peygambere (as)  bu müjdeleri Ümmeti için ihsan ediyor. Bununla beraber her yatsı namazından sonra okuduğumuz Bakara süresinin son iki ayetinde bulunan iman esasları o gecede iniyor. Tüm bu müjdeler müminlere hediye olarak Allah-u Teâlâ, Resulü vasıtasıyla müminlere ihsan ediyor.” dedi.  

“Hz Ebu Bekir Hz Muhammed diyorsa doğrudur”

Çelik, “Hz Peygamberin İsra ve Miraç hadisesine inanmayan Mekkeli müşrikler, alayvari bir şekilde Hz. Ebu Bekir Sıddık’a giderek, dostun ve arkadaşın İsra ve miraç hadisesine inanıyor musun dediklerinde Hz. Ebu Bekir, “Hz. Muhammed diyorsa doğrudur” sözüyle Allah’a ve Hz Peygambere bağlılığını haykırmıştır. Ve o gece Sıddik rütbesini alıyor. Dolayısıyla Allah-u Teâlâ bize neyi emir etmişse ve Hz. Peygamber bize neyi haber vermişse hiç tereddüt etmeden bir Ebu Bekir gibi inanmamız lazım. Bu gece yapacağımız istiğfar, tövbe ve dualarla inşallah onun yolunda olduğumuzu ifade adına o yolun yolcusu ve o kervanın bir ferdi olacağız diye temenni ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Miraç kandili programı yapılan dua ve ardından sunulan ikramlarla sona erdi.(Nihat Kanat-İLKHA)