Sur`da Miraç Kandili idrak edildi

Hazreti Muhammed (SAV)``in Allah`ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili dolayısıyla yurt genelinde camilerde programlar düzenlendi.

Ekleme: 03.05.2016 21:55:00 / Güncelleme: 03.05.2016 21:55:00 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

ANKARA - Hazreti Muhammed (SAV)'in Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili dolayısıyla yurt genelinde camilerde programlar düzenlendi.

Diyarbakır'da Sur İlçe Müftülüğü tarafından Ulu Cami'de gerçekleştirilen Miraç Kandili programı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Türkçe ve Kürtçe mevlit okunan programda, cemaate "Kandil simidi" ve hurma ikram edildi.

Sur İlçe Müftülüğü tarafından Diyarbakır Ulu Cami'de ikinde namazına müteakip gerçekleştirilen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Türkçe ve Kürtçe mevlit okunan programda, cemaate "Kandil simidi" ve hurma ikram edildi.

Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan ve cemaat program sonunda dua etti. Yapılan duanın ardından, program sona erdi.

Ulu Cami İmam Hatibi Osman Yağmur, yaptığı açıklamada, "Her Müslüman şu memleketin sulhu, selameti, sükuneti, kardeşliği ve terörün bitmesi için ellerini açıp Allah'a dua etmelidir." diye konuştu.

Böyle mübarek gecelerde kardeşlik duygularının en üst seviyeye çıkması gerektiğine işaret eden Yağmur, şunları söyledi:

"Miraç gecesinin bütün İslam alemine özelde memleketimize ve bölgemize ve Diyarbakır'ımıza hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Miraç yükselmek demektir. Allah hepimize bu mübarek gecede bütün nefsani duygularımızı ayakları altına alıp, kardeşlik duygularımızı en üst seviyeye çıkarmayı bize nasip etsin. İslam kardeşlik dinidir. İslam din, dil ve renk ayırt etmeksizin bütün Müslümanların bir arada yaşama ahlakını öğreten bir dindir. Bütün ibadetlerimizde birliktelik vardır. Namaz ve hac gibi ibadetlerimizi birlikte yapıyoruz. Cenabı Allah tek başınıza da olsanız topluluktan, cemaatten, birliktelikten ve kardeşlikten ayrılmayın diye emrediyor. Böyle mübarek gecelerin ümmeti Muhammed'in birliğine, kardeşliğine vesile olmasını diliyoruz."

"Bu memlekette fitne ve fesat çıkarmak isteyenlere Allah fırsat vermesin" ifadesini kullanan Yağmur, şöyle devam etti:

"Bu memlekette yaşayan 80 milyon kardeşimizin birlikte yaşayabileceği bir havayı teneffüs etmesini cenabı Allah'tan diliyorum. Bu memleketi doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle karıştırmaya çalışan, dış mihrakların oyununa gelen, fitne ve fesatla uğraşanlara Allah fırsat vermesin. Memleketimizin birlik ve beraberliği için çalışanlara da Rabbim muvaffakiyetler nasip etsin. İfsat, bozgunculuk ve kargaşa için çalışanlara da rabbim fırsat vermesin."

Sur İlçe Müftüsü Ramazan Tolan ve cemaat, program sonunda dua etti.

"Peygamberler Şehri"nde Miraç Kandili

"Peygamberler Şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da, vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu.

Gün boyunca kentin kutsal mekanlarını ziyaret edenler, akşam namazının ardından Hazreti İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl Yerleşkesi'ne geldi.

Gece dolayısıyla çevre illerden gelen ziyaretçiler, yerleşkede bulunan kutsal yerleri ziyaret ederek dua etti. Buradaki camilerde namaz kılan vatandaşlardan bazıları Kur'an-ı Kerim okudu.

Vatandaşlar daha sonra Hazreti Eyyüp'ün çile çektiği yer olarak kabul edilen makamı da ziyaret etti. Ziyaretçiler, yatsı namazının ardından, Şanlıurfa Müftülüğü tarafından Dergah ve Eyyüp Peygamber camilerinde okutulan mevlidi dinleyip dua etti.

Bursa Ulu Cami'de program düzenlendi

Bursa'da Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlar camileri doldurdu.

Tarihi Ulu Cami'de kandil dolayısıyla program düzenlendi. Akşam namazının ardından, camiye gelen kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda kişi namaz kılarak, dua etti. 

AA