Malatya'da ihtiyaç sahipleri yararına kermes

Hayrın Yolcuları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, Malatya'da bulunan ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler yararına kermes düzenlendi.

Ekleme: 03.05.2016 19:31:15 / Güncelleme: 03.05.2016 19:31:15 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Malatya Hayrın Yolcuları Derneği, ihtiyaç sahipleri yararına üç gün sürecek olan bir kermes açtı.  Malatya Yeni Cami yanında kurulan kermeste dernek üye ve gönüllüleri görev alırken, gıda, giyim, çeyizlik ve zücaciye gibi ürünler sergileniyor.

İhtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler yararına düzenlenen ve birçok ürünün sergilendiği kermese halk yoğun ilgi gösteriyor. Gıda, giyim, ayakkabı, çeyizlik eşya, yöresel ev yemekleri, zücaciye, kitap ve kırtasiye reyonlarının bulunduğu ve hayırsever hanımların yaptığı elişi nakışların satıldığı kermes, Pazar günü gece saatlerine kadar devam edecek.

Malatya Hayrın Yolcuları Derneği Başkanı Mesut Gezer, dernek üye ve gönüllülerinin katkılarıyla düzenlenen kermesten elde edilecek gelirle ihtiyaç sahiplerine destek olunacağını söyledi.

Gezer, “İhtiyaç sahipleri yararına düzenlemiş olduğumuz kermesimiz 2-8 Mayıs tarihleri arasında açık olacak. Kermesimizde giyim, yöresel yemek çeşitleri, zücaciye, kırtasiye, elişi ve içecek meşrubat çeşitleri reyonları bulunmaktadır.” dedi.

Malatya’daki fakir ve muhtaç ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için kermes açtıklarını belirten Gezer, “Malatya’nın bir çok yerinde ihtiyaç sahibi bulunmaktadır. İmkânlarımızın az olmasından dolayı böyle bir yola başvurduk. Bir yandan da istedik ki Malatyalı hayırseverler de bu yardım kervanına ortak olsunlar. Onların da çorbada bir tuzu olmasını istedik. İnşallah kermesimizden gelecek olan gelirleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Allah şimdiden bu kervana katkı da bulunanların hayrını kabul etsin.” diye konuştu.  (M. Ali Batı - İLKHA)