Tokat`ta Muhammedi Sevda`ya yoğun katılım

Peygamber Sevdalıları Platformu Tokat Koordinatörlüğü tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 03.05.2016 19:40:00 / Güncelleme: 03.05.2016 19:40:00 / Etkinlikler / Tokat Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Platformu Tokat koordinatörlüğü tarafından, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(s.a.v)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Mehmet Ali Gönül katıldı.

Tokat`ta düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinlik Özlem Ajans sanatçılarından Ebuzer Bayram, Muhammed Nur, Emrullah Karabulut ve Ahmet Sarıbulak`ın seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Açılış konuşmasını İzzet Pınarı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Kale yaptı. Kale, açılış konuşmasında,  Hz Muhammed'in ahlakını, mizacını, getirdiği hayat tarzını ve ufkunu hayatlara enjekte edilmesi gerektiğini söyledi.

Kale, "İzzet Pınarı Derneği olarak Allah`a ve Resulüne Çağrı olan bu sevgi, muhabbet ve coşku selinden Tokat`ımız da nasibini alsın. Kutlu Doğum, Kökleri tarihin derinliklerine dayanan dini ahlaki mesajları ve siyasi duruşu olan bir halk hareketidir. Resulullah anılırken sadece kuru muhabbet, salat ve selamlarla anılıp unutulan bir Peygamber değildir. Bu vesileyle, O'nun ahlakını, mizacını, getirdiği hayat tarzını, ufkunu, vicdanını ve ferasetini kısaca O'nun asra enjekte etme hareketidir. Kutlu Doğum islami ve Muhammedi bir şuur hareketidir.” dedi.

"Elimizde insanı düzeltecek büyük bir proje var"

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Yazar Mehmet Ali Gönül, düzenlenen bu Kutlu Doğum etkinliklerinin insanları düzeltmeye yönelik olduğunu ifade etti.

Müslümanların elinde vahiyle desteklenen bir projenin olduğuna dikkat çeken Gönül, "İnsanları değiştirebilirsek Dünyayı da değiştirmeye çok kaniyiz, bu konuda kuvvetli bir yakinimiz var. Bu etkinlikler insanı düzeltmeye yöneliktir. Lakin insanı düzeltmede kullanacağımız yol, yöntem, metod ve projeler nelerdir. Büyüklerimiz, yöneticilerimiz, aydınlarımız, siyasetçilerimiz vs. Birçok kimse hep farklara bakıyor. Batıya, Amerika`ya, İsrail`e bakıyor, İslam'ın dışında birçok şeye bakıyor. Ellerinde ki değerin farkına varmıyorlar. Bizim elimizde insanı düzeltecek büyük bir proje var. İnsanı düzeltecek 14 asırlık bir proje var elimizde. Bir Vahdet projesi, Bir Kardeşlik projesi var elimizde. Vahiyle desteklenen bir proje var. Ayeti kerimede sizin için kendisinde en güzel örnek Resullü var. Bu proje insanı düzeltmeye 14 yıllık bir adaylık var, bu proje daha önce eğer denenmeseydi, hiç bilmeseydik, ilk defa deniyor olsaydık şüphelerimiz olabilirdi. Ya başaramasak, ya olmazsa ama öyle değil, bu proje denendi. Bu projenin tarihimizde 13 yıl mekkke, 10 yılı medine, 33 yılı hulafayi raşidin, İmam Şafiinin dediğini de eklersek hulafayi raşidinin 5.cisini`de eklersek 2 yıllık onun hayatı, toplam 58 yıllık denenmiş bir proje var. Bu proje daha önce kendisini cahiliye dönemi diye nitelendiren dönemi asrısaadet dönemi diye adlandırdı.” diye konuştu.

 “Allah'ın resulünün böyle örneklik hayatı elimizdeyken, biz kalkıp kimi örnek alıyoruz?”

Gönül konuşmasının devamında, “Allah'ın Resulünün örnek hayatı elimizdeyken insanı düzeltmeye, bu şekilde destekli hayatı elimizdeyken, biz kalkıp kimi örnek alıyoruz? Siyasetçilerimiz, idarecilerimiz ve aydınlarımız kimi örnek alıyor? Şu sonuç ortaya çıkıyor ya Allah`ın Resulünden habersizdirler ya da bu projeyi gerçekten bilmiyorlar. Ama bakıyoruz ki, bilenlerde var habersiz olanlarda var. Öyleyse biz işittirene kadar bu projeyi uygulamaya koymalarına yardımcı olacak ve biz bu etkinlikleri sürekli yapacağız her Nisan ayı geldiğinde biz Allah`ın Resulünü anlatmaktan onun büyük bir proje olduğunu, vahi kökenli, vahi eksenli, vahi destekli bir proje olduğunu anlatmaktan vaz geçmeyeceğiz ve böylelikle biz bunu işittireceğiz duymak istemeyene kadar sağır kimse yoktur. Biz bu etkinlikleri işittireceğiz ve birbirimize hatırlatacağız.” dedi.

Program Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş hocanın Peygamber Sevdalıları Platformunca Türkiye genelinde düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nda Tokat`ta dereceye giren kişilere hediyelerini vermekle ve yaptığı dua ile son buldu. (Fatih Gültekin – İLKHA)