`Ümmetin kurtuluşu Kudüs`ten geçer`

Bu gece idrak edilecek Miraç Kandili`nin İslam âlemine hayırlar getirmesi temennisinde bulunan İttihad`ul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, ümmetin kurtuluşunun Kudüs`ten geçtiğine dikkat çekti.

Ekleme: 03.05.2016 17:40:00 / Güncelleme: 03.05.2016 17:40:00 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in bir gece Mescid-i Haram'dan, Mescid-i Aksa'ya gittiği ve buradan arşa yükseldiği gece olan Miraç Kandili`nin önemine dikkat çeken Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad`ul Ulema ) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, ümmetin kurtuluşunun Kudüs`ten geçtiğine söyledi.

Peygamber Efendimizin, eşi Hz. Hatice ve amcası Ebu Talip`in vefatından ötürü büyük bir üzüntü duyduğunu söyleyen Şenlik, İsra ve Miraç hadisesinin böyle sıkıntılı bir süreçte meydana geldiğini hatırlatarak, “Allah böyle bir dönemde O`nu kendi huzuruna çağırarak güçlendirdi. Bu vesileyle bizler de Peygamber Efendimizin o bunalımlı olan bir vakitte huzura kavuşması gibi, bu gece sanki rabbimize buluşacağız. Bu gecede ümmetin maslahatı için darda zorda bulunanların kurtuluşu için çok dua etmeliyiz.” dedi.

“Kudüs, Peygamber Efendimizin miraca çıktığı nokta olduğundan dolayı ümmet için önemlidir”

Kudüs`ün önemine de dikkat çeken Şenlik şöyle konuştu: “Allah, Peygamber Efendimizi Mescid-i Haram`dan da doğrudan kendi huzuruna çağırabilirdi ama oradan Mescid-i Aksa`ya oradan da kendi huzuruna çağırması bizim için önemli bir mesaj taşımaktadır. Kudüs, Peygamber Efendimizin miraca çıktığı nokta olduğundan dolayı ümmet için önemlidir. Kudüs Hristiyan ve Yahudiler için de aynı zamanda önemlidir. Ama Müslümanların miraca geçiş yolun olduğu için Müslümanlar için daha da önemlidir. Onun için yükselişimizin yolu Kudüs`ten geçiyor. Peygamber Efendimiz oradan yükselmiştir. Bugün de yükselişimizin yolu Kudüs`ten geçiyor. Müminlerin gönlü sürekli Kudüs için atmalı ve tekrar esaretten kurtulması için ümmetin topyekûn olarak el birliği ile bir çalışma yapması gerekiyor. Bu vesileyle Kudüs`ün yeniden esaretten kurtulması ve ümmetin uyanışa çıkması dileğiyle bütün Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyorum.”

Bu gece hakkında duydu ve düşüncelerini İLKHA`yla paylaşan vatandaşlar ise dua ve niyazlarda bulundular.

Müslümanların Miraç gecesi ile rahatlığa kavuşmasını temenni eden Hasan Geçti, “Bugün miraç. İnşallah bu Miraç Gecesinden sonra Müslümanlar rahatlığa kavuşur. Kudüs`ten yükselen miraç, bugün ferya-figan içerisindedir. Bugün Müslümanlar miracı ne için kutladıklarını iyi düşünmelidir. Peygamber Efendimizin Mekke`den Kudüs`e ve Kudüs`ten de Miraç`a yükselmiştir. Peygamber Efendimizi miraçta bize çok şeyler getirmiştir. Buna namazı örnek verebiliriz. Bütün Müslümanlar namaz noktasında çok hassas davranmalıdır. Miraç Kandili`nin bölgemizde kardeşliğe vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Miraç Gecesinin mukaddes bir gece olduğunu söyleyen Emrullah Erdem ise şöyle konuştu: “İnşallah bu gecenin hakkını vererek yaşarız. Bakıyoruz ki insanlar dünya malına dalmış, dünya dertleri ile uğraşırken bu günleri unutmuş. İnşallah Rabbim nasip ederse bu geceyi hakkıyla idrak edeceğiz. Miraç kandili hayırlara vesile olsun.” (Emrah Deniz, M. Hüseyin Temel– İLKHA)