Ayrancılar beldesinde Kutlu Doğum sevinci

İzmir`in Ayrancılar beldesinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde vahdet ve kardeşlik mesajları verildi.

Ekleme: 03.05.2016 15:45:00 / Güncelleme: 03.05.2016 15:45:00 / Etkinlikler / İzmir Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü Torbalı ilçesine bağlı Ayrancılar beldesinde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed(s.a.v)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Ayrancılar Çok Amaçlı Spor Salonu'nda sunuculuğunu Kerem Kalkan'ın yaptığı etkinlik Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu İzmir Koordinatörlüğü yetkililerinden Hacı Şani, Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu sene gittikleri her yerde "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)"den bahsettiklerini söyledi.

Hz. Muhammed'in getirdiği kutlu mesaja sımsıkı sarılmak gerektiğini belirten Şani, “Bizim bu Peygamber sevdamız vahdeti, birlik ve beraberliği tekrar İslam Ümmetini bir araya getirecek ve İslam ümmetinin içine uzanmış olan o nifak elleri coğrafyamızdan çıkaracaktır. Böylesine büyük bir sevdanın müntesipleriyiz. Bizler Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu sene gittiğimiz her yerde vahdet ve kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed'in yönünden bahsediyoruz. Elbette Hz. Peygamberin bahsedilecek çok yönü vardır. Ancak bugün bizlere Hz. Peygamberin vahdeti ve Sünnet-i Seniyyesi lazımdır." dedi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Muhammed Akgül, İnsanlık Hz Muhammed'in mesajını anlarsa düşmanlıkların dostluklara dönüşeceğini söyledi.  

İnsanlığın günümüzde zor süreçler yaşadığının altını çizen Akgül; “İnsanlık olarak zor ve zalimane bir süreçten geçiyoruz. Bu münasebetle Hz. Peygamberin sünnetini yaşamaya çalışan Müslümanlar olarak şuna inanıyoruz ki, eğer bu dünyanın zalimleri ilahi nur ile tanışsa, efendimizin getirdiği mesajı bir anlasa Allah`ın izniyle düşmanlıklar dostluğa dönecek ve husumetler de muhabbete dönecektir. Gerek eşler arasında, gerek anne, baba ve evlatlar arasında ve gerekse farklı kavimler arasında muhabbet, sevgi ve dostluklar oluşacaktır. Çünkü O, Allahu Teala`nın bizlere bildirdiği üzere âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir.” şeklinde konuştu.

Müslümanların zulüm altından çıkmasının yekvücut olmaya bağlı olduğunu vurgulayan Akgül, şunları söyledi: “Hz. Peygamberin getirdiği mesaj ve kendi pratiğinde dağınık insanları ve kabileleri bir araya toplamış ve her kabileye sancağını vermiştir. Mekke`nin fethinde onlarca kabile bir araya gelip İslam ordusunu oluşturmuş ve hep birlikte Mekke`yi fethetmişlerdi. Onlar İslam sancağı altında güç, kuvvet oldular. Onun için bizler Müslümanlar olarak Suriye`nin düzelmesini, memleketlerimizi karıştırmaya çalışanları engellemek, Afganistan`ı ve tüm dünya Müslümanlarının zulüm ve zorbalıklardan kurtulmalarını istiyorsak ve sahil-i selamete çıkmalarını istiyorsak yekvücut olmaya ihtiyacımız var. Eğer bir müminin ayağına Suriye`de, Irak`ta, Filistin`de, Afganistan`da ve dünyanın neresinde olursa olsun bir diken batıyorsa o dikenin acısını bizler hissetmiyorsak, demek ki bizler ümmet içerisinde bir fert olamamışız.”

Programda Grup Şüheda sanatçıları ve çocuk ilahi gruplarının seslendirdiği ilahilerin ardından yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)