HÜDA PAR`dan Miraç Kandili mesajı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi tarafından bu akşam idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle yazılı bir mesaj yayımlandı.

Ekleme: 03.05.2016 11:40:00 / Güncelleme: 03.05.2016 11:40:00 / Güncel
Destek için 

Mahmut Özsoy / Doğruhaber

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Merkezi tarafından bu akşam idrak edilecek olan Miraç Kandili nedeniyle yazılı mesajında; "Peygamberimizin şahsında beşeriyetten insaniyete yükselişin yaşandığı bu erdemli yolculuk, fiziki mekân ve şartlar ne olursa olsun insanlık değerlerini yaşamanın ve yaşatmanın Rabbimiz nezdindeki kıymetini ortaya çıkarması bakımından son derece önemli olduğunu vurguladı."

Mesajın devamında. "Müslümanlar için her türlü kavmi, mezhebi ve beşeri aidiyetlerden arınmışlık hususiyetiyle "VAHDET"in sembolü olan Mescid-i Haram ve etrafı mübarek kılınmışlık üzerinden Ümmet'e adres olarak gösterilen MescidiAksa'nın taşıdığı mesajı anlamamız ile toplumsal miracımız mümkündür"  mesajını verdi.

HÜDA PAR'ın Miraç Kandili mesajının tam metni:

Sıdk ve adalet abidesi Peygamberimiz (sav)`in en umulmadık bir zamanda Rabbinin ikramına mazhar olduğu Miraç gecesini yeniden ihya etmenin heyecanı içerisindeyiz.

Peygamberimizin şahsında beşeriyetten insaniyete yükselişin yaşandığı bu erdemli yolculuk, fiziki mekân ve şartlar ne olursa olsun insanlık değerlerini yaşamanın ve yaşatmanın Rabbimiz nezdindeki kıymetini ortaya çıkarması bakımından son derece önemlidir

İslam Âleminin zulmet denizlerine gark olduğu ve tarihinin en karanlık dönemlerinden birini yaşadığı bugünlerde Efendimiz (sav)'i meleklerden daha üstün bir konuma getiren ve O'nu فَكَانَ قَابَ قَوْسَيْنِ أَوْ أَدْنَى ﴿٩ (Peygambere olan mesafesi) iki yay aralığı kadar yahut daha az oldu.) sırrına erdiren insani ve İslami değerlerimizi yine ve yeniden kuşanmak zorundayız.

Müslümanlar için her türlü kavmi, mezhebi ve beşeri aidiyetlerden arınmışlık hususiyetiyle "VAHDET"in sembolü olan Mescid-i Haram ve etrafı mübarek kılınmışlık üzerinden Ümmet'e adres olarak gösterilen MescidiAksa'nın taşıdığı mesajı anlamamız ile toplumsal miracımız mümkündür.

Davamızın lideri ve rehberi Hazreti Muhammed (sav)'i "Emîn" ve "Âdil" bir insan haline getiren hususiyetleriyle donanmak da ferdi miracımızla mümkün olabilecektir.

Bu mübarek gecede İslam Âlemi'nin Miraç şuuruyla insani ve İslami değerlerini zinde tutarak her türlü ayrılık, nifak ve fitneden uzak durmasını rabbimizden diliyor, Âlem-i İslam'ın Miraç Kandili'ni tebrik ediyoruz.

HÜDA PAR GENEL MERKEZİ