Trabzon`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından `Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed(sav)` temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Ekleme: 03.05.2016 11:35:00 / Güncelleme: 03.05.2016 11:35:00 / Güncel / Trabzon Haberleri
Destek için 

Trabzon Erol Günaydın Kültür Merkezi`nde düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik,  sinevizyon gösterisi ve ardından okunan şiirlerle  devam etti.

Daha sonra Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman günün anlam ve önemine dair  bir konuşma yaptı. 

Yaman konuşmasında, “Zor bir zamandan geçiyoruz. İslam düşmanlarının türlü türlü fitne fesatlarıyla Müslümanları bölmeye çalıştıkları bir zamanda bizim sığınağımız, sefinemiz, gül bahçemiz, asamız Efendimize (sav) olan sevdamızdır. İslam ümmeti geçmişte de çok büyük acılar yaşadı, işgaller ve katliamlar yaşadı. Ama geçmişte, nasıl ki sorunlarımıza, dertlerimize, Efendimiz in (sav) sünnetie sarılarak çare bulduysak, onları aştıysak günümüzde de ancak O`nun reçetesi ile b u sorunları aşabiliriz. O`na olan aşk-ı muhabbetimiz her türlü sıkıntıyı aşacak güçtedir.” şeklinde konuştu.

Efendimiz (sav) ile en çok kadınların kazandığını ifade eden Yaman, “Daha önce insan yerine konulmayan ve bütün haklardan mahrum edilen kadınlar, Efendimiz (sav) ile gelen rahmetin sayesinde ayakları altına cennet serilen bir makama yükselmişlerdir, Allah`ın emaneti olmuşlardır. Üç kız çocuğunu yetiştirene cennet bahşediliyorsa, diri diri gömülen kız çocuklarının Efendimiz (sav) ile nelere eriştiği daha iyi anlaşılacaktır. Efendimiz in (sav) kızı Fatıma`nın şahsında kız çocuklara gösterdiği ilgi ve sevgi görülünce daha iyi anlaşılacaktır.” dedi.

Ardından Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye giren Ahmet Yanılmaz adlı öğrenciye hediyesi Özkan Yaman tarafından verildi.

Hediye takdimimden sonra Özlem Ajans sanatçıları tarafından okunan ilahiler ve ardından yapılan dua ile etkinlik sona erdi.  (Yusuf Bingöl-İLKHA)