Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan ABD`ye tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD`yi `terör örgütü` olarak görmediğini açıklayan ABD`ye, şu ana kadarki en sert ifadeyle tepki gösterdi, "Ey Amerika, ne PKK`yı, ne PYD`yi, ne YPG`yi bize tanıtabilirsiniz. DAİŞ`i de biz biliriz, PYD`yi de biz biliriz. Bunları tanıyamadığınız için bölge kan içinde" dedi.

Ekleme: 10.02.2016 13:56:00 / Güncelleme: 10.02.2016 13:56:00 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. PYD'yi 'terör örgütü' olarak görmediğini açıklayan ABD yönetimine seslenen Erdoğan, şimdiye kadar ABD'ye karşı en sert ifadeyle yanıt verdi. Erdoğan, "Ey Amerika, ne PKK'yı, ne PYD'yi, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. DAİŞ'i de biz biliriz, PYD'yi de biz biliriz. Bunları tanıyamadığınız için bölge kan içinde" dedi. Cumhurbaşkanı'nın ifadeleri şu şekilde:

"PKK nasıl terör örgütüyse, PYD ve YPG de terör örgütüdür. Onları savunanlar, terör örgütlerinin avukatı konumundadır. Hele hele onlar ana muhalefet partisinden olunca durum daha da kötü. PKK, PYD farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları elimizde.

Kalkıyor ABD yetkilisi, bunlar terör örgütü değil diyor. Ey Amerika, bunu kaç kere söyledik, siz bizimle mi berabersiniz yoksa bu terör örgütü PYD ile mi berabersiniz?

Ey Amerika, ne PKK'yı, ne PYD'yi, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz. DAİŞ'i de biz biliriz, PYD'yi de biz biliriz. Bunları tanıyamadığınız için bölge kan içinde."

'O akrep bir gün onları da sokacaktır'

"PYD`ye, müttefik dediğimiz ülkelerin dahi sahip çıktığını görmekten gerçekten üzüntü duyuyorum. Avrupa ülkelerinin bir kısmı uzun süre PKK`ya ve DHKPC`ye müsamaha gösterdi, kaynak aktardı. Bunlardan biri geçenlerde eylem için geldl, yakalandı biliyorsunuz. Avrupa ülkeleri ne zaman bunlara el uzattı, işte o zaman terörün acı yüzüyle karşılaştılar."

"O akrep bir gün onları da sokacaktır. Çünkü onların karakteri böyle. Düşmanımın düşmanı dostumdur basitliği müttefikliğe yakışmaz. Suriye`de yapılan işin aslı işte budur. Bir terör örgütünü diğer terör örgütüyle sırf çıkar çatışması yaşadığı için desteklemek caizse, diğer örgütler niye dışlanıyor? Düşmanımın düşmanı dostumsa o zaman hepsi dost? Onlar da DEAŞ'la çatışma halinde, niye onları dışlıyorsunuz?"

Al Jazeera