Türk: Turistler Mardin`e gelmekten artık çekiniyor

Mardin`e gelen CHP heyetini kabul eden Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, "İtiraf" niteliğinde açıklamalarda bulundu. Türk, çatışmalı süreçten önce Mardin`e yılda bir milyon turist gelirken şimdi ise tek bir turistin dahi gelmediğini söyledi.

Ekleme: 10.02.2016 13:45:00 / Güncelleme: 10.02.2016 13:45:00 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindeki milletvekilleri Ali Özcan, Vecdi Gündoğdu, Mehmet Göker ve Ünal Demirtaş, Mardin`e gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Mardin Valiliği`ni ziyaret eden CHP heyeti, ardından 1. Cadde bulunan esnafın sıkıntılarını dinledi. CHP heyeti, esnafın sıkıntılarını dinleyip bir rapor şekline getireceklerini ve raporu Ankara`ya sunacaklarını söyledi.

Esnaf ziyaretin sonra Mardin Büyükşehir Belediyesi`ne geçen CHP heyeti, Ahmet Türk ile görüştü. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, dün Diyarbakır`da yaptıkları ziyaretin ardından Mardin`e geldiklerini ve bölgenin sıkıntılarını dinlediklerini söyledi.

Ahmet Türk`ten “İtiraf” niteliğinde açıklama

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, halkın perişan durumda olduğunu söyledi. Mardin`in tarihi bir kent olduğunu ve bir turizm kenti olduğunu belirten Türk, “Bu çatışmalı süreçten önce Mardin`e yılda bir milyon turist gelirken şimdi ise tek bir turisti bile göremezsiniz. Bırakın turisti işi olanlar bile artık Mardin`e gelmekten çekiniyor. Esnafın geneli turizme dayalı bir çalışma yaptığı için ve turistte olmayınca sabah dükkânını açıyor akşama kadar bir çiklet bile satamıyorlar. Otelciler ve turizmciler 600`a yakın işçi çıkartmak zorunda kaldılar. Su ve elektrik faturalarını ödeyemez duruma gelmişler.” dedi. 

CHP heyeti, Büyükşehir Belediyesi ziyaretinin ardından Mardin Barosu ve çeşitli meslek odalarını da ziyaret etti. (M. Salih Keskin – İLKHA)