Suriyeli muhaliflerden birleşme adımı

Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü Yüksek Müzakere Konseyi`nin Genel Koordinatörü Riyad Hicab, Ankara`da silahlı muhalif gruplarla bir araya geldi. Gruplar, tek bir çatı altında toplanmaya hazır olduklarını açıkladı.

Ekleme: 09.02.2016 23:55:00 / Güncelleme: 09.02.2016 23:55:00 / Güncel
Destek için 

Suriyeli muhaliflerin Aralık ayında Riyad`da kurdukları Yüksek Müzakere Konseyi Genel Koordinatörü Riyad Hicab, silahlı muhalif gruplarla bir araya geldi. Ankara`da düzenlenen toplantıya Ceyş-ul İslam, Ahrar-u Şam, Ceyş-ul mücahidin, 13. Tugay, Özgür Suriye Ordusu bileşenleri ve başka silahlı gruplar da katıldı.

Al Jazeera'nin haberine göre katılımcılar, Suriye`de Rusya saldırıları ve Esed`in kuşatmalarına karşı silahlı mücadele çabalarının birleştirilmesi gerektiği konusunda hem fikir olduklarını vurguladı.

Suriye`de meselenin devrimden Rusya ve İran işgaline karşı mücadeleye dönüştüğünün altını çizen gruplar, tek bir askeri çatı altında birleşmeye hazır olduklarını belirtti.

Ankara toplantısına Ceyş-ul İslam`ın temsilcisi olarak katılan Müzakere Heyeti`nin Baş müzakerecisi Muhammed Alluş, Esed`in ve Putin`in barış istemediğini ve bundan dolayı muhalifler silahlı mücadeleye devam etmek zorunda olduğunu söyledi.

"Suriyeliler sadece kendileri için savaşmıyor. Onlar aslında tüm Müslümanlar için savaşıyor. Mesele bizim tirandan kurtulmaktan çıktı. Esed`in bir ateşkes ya da herhangi bir karar almak için bir egemenlik alanı kalmadı.

Bundan dolayı tüm dostlarımıza ve komşularımıza, uluslararası toplumuna daha çok baskı uygulaması çağrısını yaptık ve sahada kendini kanıtlayan silahlı gruplara desteğini artırmasını istedik. Biz gerçekten barış istiyoruz. Fakat Beşşar Esed ve Putin Barışı istemiyor. Onlar sadece daha çok kan akıtmak istiyor. Bundan dolayı biz silahımızı taşıp bu katil regime karşı mücadelemize devam etmek zorundayız."