Gaziantep'te 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin yaptığı yol kontrollerinde 30 bin 315 paket kaçak sigara ele geçirildiği bildirildi.

Ekleme: 01.12.2015 23:15:03 / Güncelleme: 01.12.2015 23:15:03 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu ile İslahiye-Hassa karayolu üzerinde jandarma ekiplerinin yaptığı yol kontrollerinde, 30 bin 315 paket kaçak sigara ele geçirilirken, 7 kişi ise gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saatlerinde Gaziantep-Şanlıurfa otoyolu üzerinde bir dinlenme tesisi civarında yol emniyeti ve kontrol çalışmaları sırasında Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak ve Bursa plakalı kamyonlarda yapılan aramalarda 21 bin 365 paket kaçak sigara ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, olayla ilgili M.Ç, A.K, A.G ve C.E isimli 4 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltına alınan zanlıların çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bildirildi.

Açıklamanın sonunda ise, yine aynı gün Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hassa karayolunda yapılan yol kontrolleri sırasında jandarmanın dur ihtarına uymayan  Hatay plakalı bir aracın uzun süren takibi ve durdurulması neticesinde, araçta yapılan aramada 8 bin 950 paket kaçak sigara ele geçirildiği ve A.Y, M.Y ve İ.L isimli 3 kişinin gözaltına alınarak adli mercilere sevk edildikleri kaydedildi.  (İLKHA)