`Kürdistan petrolünün ihracı için tek kapı Türkiye`

IKBY Kürdistan Demokrat Partisi Milletvekili Sofi, Kürdistan`dan çıkan petrolün ihracı için ellerindeki tek kapının Türkiye olduğunu söyledi.

Ekleme: 01.12.2015 15:55:00 / Güncelleme: 01.12.2015 15:55:00 / Ekonomi
Destek için 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Milletvekili Ferset Sofi, Türkiye ve Kürt bölgesinin özellikle ekonomik ilişkilerinin her geçen gün farklı bir boyut kazandığını belirterek, gittikçe gelişip, güçleneceğini ifade etti.

Sofi, Erbil kentinde AA muhabirine Kürt bölgesinde meydana gelen gelişmeler hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Kürt bölgesi arasındaki ilişkilerin eskiye göre her geçen gün daha iyi bir seviyeye ulaştığını belirten Sofi, "Kürdistan'dan çıkan petrolün ihraç edilmesi için elimizdeki tek kapı Türkiye'dir. Her iki tarafın da bu konuda ortak çıkarları mevcuttur ve ilişkilerimiz çok iyi bir seviyededir. Gelişmeler bu şekilde devam ederse, özellikle ekonomi alanında daha güçlü bir Kürdistan ve Türkiye karşımıza çıkacaktır. Her iki tarafın da söz konusu ilişkileri koruyup geliştirmesi lazım" ifadelerini kullandı.

"PKK'nın kendi bölgesine gitmesini ve sorunlarını diyalog ile çözmesini talep ediyoruz"

Kürt bölgesi olarak her yerde olduğu gibi Kürt sorunun silah ile değil ancak diyalog yolu ile çözülmesi konusunda ısrarlı olduklarını yineleyen Sofi, "Kürdistan bölgesinin kendisine mahsus ve hassas noktaları vardır. Bu yüzden başta PKK olmak üzere diğer tüm güçlere açık ve net mesajımız sorunların masa başında diyalog ile halletmeleridir. Kürdistan'ın savaş meydanı olarak kullanılmasına asla izin vermeyeceğimiz gibi, bölgesel hesapların yapılması ve tasfiye planlarının çizilmesine de göz yummayacağız. PKK'dan kendi bölgesine gitmesini ve Kürdistan'da kontrol noktası oluşturma politikasından da vazgeçmesini istiyoruz" dedi.