İşgal ordusu Batı Şeria`da 2 Filistinliyi katletti

İsrail askerlerinin, Batı Şeria`daki Guş Etzion Yahudi yerleşim yeri ile Tulkerm`de biri kadın 2 Filistinliyi katlettiği bildirildi.

Ekleme: 01.12.2015 14:00:00 / Güncelleme: 01.12.2015 14:00:00 / Dünya
Destek için 

KUDÜS/TULKERM: İşgalci İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria'daki Guş Etzion Yahudi yerleşim yeri kavşağında işgal güçlerinin 1 Filistinliye ateş açarak katlettiği belirtildi.

Söz konusu kişinin bıçaklama girişiminde bulunduğu iddia edildi. Olayda 1 Yahudi yerleşimcinin ise hafif yaralandığı iddia edildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada ise Tulkerm şehrinde işgal ordusu askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan Filistinli genç kızın olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

Görgü tanıkları, olayın Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus ve Tulkerm şehirleri arasındaki Annab kontrol noktası yakınında meydana geldiğini ve genç kızın yaralandıktan sonra saatlerce yerde yattığını ve kendisine hiçbir müdahale yapılmadığını söyledi.

Filistin Kızılayı yetkilileri AA muhabirine yaptıkları açıklamada, işgalci İsrail ordusunun, Kızılay ekiplerinin genç kıza müdahale etmesini engellediğini ifade etti.