`Bizim kuklalarla da kuklacılarla da hesabımız vardır`

Yasin Börü ve arkadaşlarına yapılan vahşetin yüzlerce kişinin ölümüne eş değer olduğunu ve yapılan saldırıların da İslam`a yapılmış saldırlar olduğunu söyleyen STK temsilcileri, "Bizim kuklalarla da kuklacılarla da hesabımız vardır" dediler.

Ekleme: 05.10.2015 19:30:00 / Güncelleme: 05.10.2015 19:30:00 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı`nda ihtiyaç sahibi ailelere et dağıtırken, PKK/HDP`nin çağrısıyla sokağa çıkanlar tarafından hunharca katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının davası, Ankara 2`inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor.

Duruşmayı takip etmek için Ankara`da bulunan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin, Eğitim-Bir-Sen Başkan Vekili Latif Selvi, davanın takipçisi olacaklarını söyleyerek katillerin gereken cezaya çarptırılmasını istedi.

Bu katliamı yapanların dünyada mutlaka bir şekilde cezalarını çekeceklerini söyleyen Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, “Bu dünyada hesabı görmek için bu işin peşindeyiz. Öbür dünyada da iki elimiz bütün ümmet olarak bunların yakasındadır. Kardeşlerim, şu mahkemede yargılanacak olanlar kuklalardır. Esas olan kuklacıdır. Bizim kuklalarla da kuklacılarla da hesabımız vardır.” dedi.

“Katiller yüzlerce kişi öldürmüş gibi cezalandırılmalı”

Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Hüseyin Dakak`ın bir kez öldürülmediğini belirten Uslu, “Buradaki hâkimlerimize, savcılarımıza şunu söylüyorum: Yasin Börü ve arkadaşları bir kez öldürülmemiştir. Onlara yapılan vahşet yüzlerce kişinin ölümüne denktir. Bu davaya böyle bakılması gerekir. Bu katil ve zalimlerin yüzlerce kişi öldürmüş gibi cezalandırılmaları gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Kürdistan, şehitlerin yolunu sürdürenlerin yurdu olarak tarihe geçecek”

Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin ise şu değerlendirmede bulundu: “Birinci duruşma diyecekler, ikinci duruşma diyecekler. Arada birilerine ceza çıkacak, indirim çıkacak. Birileri yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye olacak. Bunları bir kehanet, bir gaipten haber verme anlamında söylemiyorum. Bunu biliyorsunuz. Ama bizim için adalet, Allah`ın izniyle ilahi adaletin ve ilahi hukukun o şehitlerin kanlarının döküldüğü topraklarda hâkim olmasıyla gerçekleşecek. İnşallah o şehitlerin kanlarıyla yükselen Tevhid sancağı, küfrün-şirkin tüm bayraklarını indirip en yükseklerde dalgalanacak ve Kürdistan, İslami Kürdistan olarak, Şeyh Saidlerin Kürdistan`ı olarak tarihe geçecek. Kürdistan, şehitlerin yolunu şehit olarak sürdürenlerin yurdu olarak tarihe geçecek. Onun için Türkiye Müslümanları, dünya Müslümanları hep birlikte o coğrafyadaki İslam davasıyla omuzdaş olarak o şehitlere vefa göstermiş olur.”

Yapılan vahşetin birinci boyutuyla bir insanlık suçu olduğunu, ikinci boyutuyla İslam`a yapılar bir saldırı olduğuna dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Başkan Vekili Latif Selvi ise “Çünkü hedef gözetmeden Yasin ve Yasin gibi onlarca kardeşimize kast ettiler. Neredeyse yolda gördükleri sarıklı, cübbeli kim varsa saldırmaya kalktılar. Bunu biliyoruz. Demek ki o insanların kastı kişilere değil inancımıza saldırıdır. O kardeşlerimizin nezdinde aynı zamanda bir Müslüman hassasiyetiyle hepimize yapılan bu saldırının farkındayız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)