Siyonist askerleri 13 yaşındaki çocuğu vurarak katletti

İsrail askerlerinin, Batı Şeria`nın Beytüllahim kentinde karnından vurarak yaraladığı 13 yaşındaki Filistinli çocuk kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ekleme: 05.10.2015 17:42:00 / Güncelleme: 05.10.2015 17:42:00 / Dünya
Destek için 

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde karnından vurarak yaraladığı 13 yaşındaki Filistinli çocuk kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Beytüllahim yakınlarındaki Ayda mülteci kampında İsrail askerleri tarafından gece saatlerinde karnından vurularak yaralanan Abdurrahman Mustafa (13), tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Filistin Kızılayı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri ile Yahudi yerleşimcilerin artan saldırıları ve yaşanan son gelişmeler ışığında Batı Şeria ve Kudüs'te bulunan tüm merkezlerde olağan üstü hal ilan edildiği belirtildi.

Nablus'un güneyinde bulunan Urif köyünde, bir grup Yahudi yerleşimci Filistinlilere ait tarım arazilerini ateşe verdi. Çıkan yangını söndürmeye çalışan Filistinli gençler ile bölgeye gelen İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. Olaylar esnasında 1'i gerçek mermiyle olmak üzere 2 Filistinli yaralandı.

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Batı Şeria ve Kudüs'te rastgele işlenen cinayet, gözaltı, evlere baskın ve gasp gibi Yahudi yerleşimciler ile İsrail askerlerinin bölgedeki gerginliği tırmandırmaya yönelik tutumları ve İsrail saldırılarını şiddetle kınadığı ifade edildi.

Raid Salah liderliğindeki hareket yasa dışı ilan edilsin

Eski İsrail Dışişleri Bakanı ve İsrail Evimiz Partisi Genel Başkanı Avigdor Liberman, liderliğini Şeyh Raid Salah'ın yaptığı Filistin 1948 İslami Hareketi'nin kuzey kanadının yasa dışı ilan edilmesi gerektiğini istedi.

Kudüs'te İsrail askeri güçleri artırılıyor

İsrail İç Güvenlik Bakanı Gilad Ardenne, "Kudüs çevresinde güvenliğin artırılması için önlemler alındı. 300 sınır muhafızı bölgede konuşlandırıldı. Gözaltı operasyonları için özel polis gücü gönderildi" dedi.

Abbas'tan uluslararası koruma talebi

Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler'den (BM) Filistin halkı için uluslararası koruma talep ettiği açıklandı.

İsrail askerleri 1 Filistinli öldürdü

İsrail askerinin, Batı Şeria'nın Tulkerm kentinde bir Filistinliyi vurarak öldürdüğü belirtildi. Yaşanan olaylarda ayrıca 3 Filistinlinin gerçek mermiyle vurulmaları sonucu yaralandı. Hayatını kaybeden gencin cenazesi yüzlerce kişinin katıldığı törenin ardından defnedildi.

Ramallah kentinde de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 5 Filistinli yaralandı.