Yasin Börü için Çağlayan Adliyesi`nde basın açıklaması

Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak Yasin Börü ve arkadaşlarının Ankara`da görülen davasına ilişkin açıklama yapan Hukukçular Derneği Gençlik Komisyonu, davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Ekleme: 05.10.2015 16:47:00 / Güncelleme: 05.10.2015 16:47:00 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için 

Yasin Börü ve arkadaşlarının ilk dava duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde bu sabah itibariyle görülürken bir grup genç avukat İstanbul`da Çağlayan Adliyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Hukukçular Derneği`ne bağlı Gençlik Komisyonu üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla katillerin ve azmettiricilerin gerekli cezayı almalarına yönelik bu davının her daim takipçisi olacaklarını ifade etti.

Katilleirn ve azmettiricilerin cezalandırılmasını bekliyoruz

Soruşturmanın genişletilmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, “Biz gençler; soruşturmanın genişletilerek, 6-7 Ekim olaylarının bütün sorumlularının, azmettiricilerin, organizatörlerin, tetikçilerin kısaca tüm faillerin cezalandırılması için ek iddianame ile kamu davası açılmasını, kovuşturma aşamasının da hiçbir sürece, konjöktüre kurban edilmemesini istiyoruz. Yargı sürecinin tüm yönleriyle bağımsız bir şekilde işletilerek sorumluların hak ettikleri ceza ile cezalandırılmalarını bekliyoruz. İnsanlık dışı fiillerle şehit edilen kişilerin, yakınlarının ve milletin haklarının korunduğu, faillerinin, azmettiricilerinin, kısaca tüm gerçek faillerin layığı ile cezalandırıldığı bir dava süreci yürütülmesi en önemli beklentimizdir.” denildi.

Yasi Börü ve arkadaşlarının davasının her daim takipçisi olacağız

Davanın takipçisi olacaklarını belirten genç avukatlar, “Olayların yıldönümüne birkaç gün kalmışken Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde ancak ilk duruşmasının yapılabildiği bu günde, bizler de Yasin Börü ve arkadaşlarının davasının her daim takipçisi olacağımızı, asla sahipsiz bırakmayacağımızı ve İstanbul Adalet Sarayı önünden adaletin tesisine olan inancımızla adalet arayışına destek verdiğimizi, mazlumların sesine ses vermeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz. Vicdan Sahibi herkesi bu çağrıya kulak vermeye, mazlumların yanında, zalimin karışışında olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından toplanan grup sessizce dağıldı.  (M. Erkam Yavuz - İLKHA)