Avrupa Yetim-Der çalışmalarını değerlendirmek için toplandı

Avrupa Yetim-Der resmi ve gönüllü temsilcileri, son aylarda yaptıkları yardımlar ve kurumun diğer çalışmalarını değerlendirmek için Fransa`da bir araya geldi.

Ekleme: 05.10.2015 11:45:00 / Güncelleme: 05.10.2015 11:45:00 / Güncel
Destek için 

Avrupa Yetim-Der, Fransa`da temsilcileri ile bir araya gelerek derneğin yeni projeleri ve çalışmaları hakkında istişare toplantıları düzenledi. 3 gün süren toplantıda kuruluşundan bu yana Avrupa Yetim-Der`in yaptığı faaliyetler kapsamlı bir şekilde ele alındı.

Türkiye`de ve dünyanın birçok bölgesinde çeşitli yardım faaliyetleriyle isminden sözettiren Avrupa Yetim-Der, Ramazan Ayı ve Kurban Bayramı döneminde gerçekleştirdiği çalışmaların değerlendirmesini yapmak ve yeni çalışma takvimi belirlemek üzere bir araya geldi. Fransa`nın Mulhouse şehri yakınlarındaki Gite Jt. Joseph`te Avrupa genelindeki temsilcilerin katıldığı İstişare ve Değerlendirme toplantısında Avrupa Yetim-Der Genel Başkanı Murat Korkut ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş de hazır bulundu.

Ayığının tozuyla Afrika'daki mağduriyeti anlattı

Türkiye, Filistin, Balkanlar, Asya ve Afrika`da dağıtılan Kurban hisselerinin aşama aşama değerlendirmesinin konuşulduğu toplantıda, bilgilendirmede bulunan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Ateş, Kurban bayramında binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi aileye ulaştıklarını belirtti.

Toplantının başladığı gün Afrika`dan dönen Ateş, sıcağı sıcağına Afrika`da yaşadıkları ve karşılaştıkları manzaraları anlatırken, kara kıta insanlarının yaşadıkları mağduriyetlerden bizzat şahit olduğu durumlardan anekdotlar sundu. Uganda`da kurban eti dağıtımının yanı sıra, sünnet organizasyonu ve su kuyusu açma gibi projeleri de gerçekleştirdiklerini belirten Ateş, hayırseverlerin bağışladıkları yardımlarla binlerce yetim ve ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürdüklerini ve hayır dualarını aldıklarını anlattı.

Yetim Der yetimlere yardım köprüsü oldu

Avrupa Yetim-Der`in 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiği projeler hakkında bilgilendirmede bulunan Genel Başkan Murat Korkut, her yeni takvim yılında çalışmaları ve faaliyet alanlarını geliştirdiklerini belirtti. Kurumsal yapılanma ve faaliyet takvimlerini anlatan Korkut, Avrupa`dan dünya yetimlerine ve ihtiyaç sahiplerine bir köprü vazifesi gördüklerini söyledi. Kuruma yapılan bağışlar ölçüsünde dünya yetimlerinin ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini aktaran Korkut, gerek Türkiye gerekse dünyanın diğer coğrafyalarında yardıma muhtaç Yetim ve ailelere ulaşmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bölge temsilcilerinin faaliyet sürdürdükleri bölgelerdeki çalışmaların anlatıldığı toplantıda, faaliyet sürdürülen ülkelerin hukuki prosedürlerine şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Öte yandan Avrupa Yetim-Der`in yılbaşı tatili döneminde Yetimler yararına sürpriz bir etkinlik planladığı öğrenildi.  (Hamza Korkut - İLKHA)